Určite ste už aj vy zažili jeden z tých hektických dní, počas ktorých ani neviete, kde vám hlava stojí. Hromada nezloženej bielizne sa na vás mračí v kúte už týždeň, aj dlážku by sa zišlo umyť, no vy musíte ešte navariť. Ideálne pre celú rodinu, rýchlo a tak, aby chutilo všetkým.
Presne v takéto dni padne vhod jednoduchý recept, akým je krémové rizoto. Jeho hlavnou výhodou je, že sa dá pripraviť na tisíce spôsobov a vždy je iné. My si ho dnes pripravíme v chutnej a zdravej špenátovej verzii. Pripraviť ho môžete aj úplne malým deťom, ktorým zavádzate prvé príkrmy.
Špenátové krémové rizoto
Pre najmenších vhodné od cca 6. mesiaca po zavedení ryže. Rizoto môžete pre malé deti rozmixovať. Chutné je pridať namiesto syra napríklad rozmrvenú polovicu uvareného žĺtka.
Na prípravu budete potrebovať
Postup
Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, prisypeme ryžu a trochu opäť popražíme. Ryžu následne zalejeme dvojnásobkom vody (chutný bude aj domáci vývar, bujón neodporúčam, pokazí to chuť). Po miernom zmäknutí ryže a čiastočnom vstrebaní vody pridáme špenátový pretlak a poriadne celé rizoto premiešame. Ak pridáte do rizota slaný nastrúhaný parmezán, dochucovať soľou už nebude treba. V prípade eidamu môžete jemne osoliť. Podľa chuti aj okoreníme. Pre najmenšie deti odoberieme menšie množstvo a nedochucujeme soľou ani nekoreníme. Rizoto ešte pár minút povaríme a premiešame. Na ozdobenie môžeme každú porciu posypať nastrúhaným syrom.
Pozri aj: Zapekané rajčinové cestoviny – zachutia všetkým malým bruškám!