Takmer žiadne dieťa sa nezaobíde počas dňa bez niečoho sladkého. Sladké sa žiada aj nám, dospelým, tak prečo ho nedopriať aj našim ratolestiam? Na to, aby si deti pochutnali im nemusíme ponúkať keksíky plné cukru. Čo tak siahnuť po ovocí a zelenine a vytvoriť z toho niečo lahodné, sladké a ešte aj zdravé?
Vyskúšajte pripraviť tieto rýchle a chutné koláčiky. Všetko, čo budete potrebovať, určite nájdete vo vašej kuchyni. Nepochybujeme, že tieto mrkvovo-jablkové koláčiky zachutia aj dospelým.
Mrkvovo-jablkové koláčiky
Vhodné od: po zavedení lepku (ideálne medzi 6. – 7. mesiacom)
Budete potrebovať (na menší plech, asi 15 kusov)
- 4 drobnejšie mrkvy
- 1 stredne veľké jablko
- 20 – 30 gramov masla
- 50 gramov hladkej múky (pokojne môžete zvoliť aj zdravšiu, napríklad špaldovú – v našej kuchyni momentálne chýbala)
- 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice
Postup
Recepty, ktoré pripravíme do pol hodiny, sú snáď tie najlepšie. Príprava je naozaj nenáročná. Mrkvy si po ošúpaní nastrúhame najemno. Jablko odporúčam nastrúhať na hrubšom strúhadle, lebo inak pustí veľa šťavy. K zmesi pridáme maslo izbovej teploty (radšej menej a postupne pridávať, ak je ešte treba), múku a mletú škoricu. Cesto si upravujeme podľa potreby. Ak je redšie, pridáme múku. Zaujímavou náhradou múky môžu byť aj najemno pomleté ovsené vločky. Efekt bude podobný. Zmes po premiešaní ingrediencií uložíme do chladničky asi na 15 minút. Potom z cesta vytvárame drobné guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky následne vidličkou jemne roztlačíme na placky. Vrch koláčikov môžeme ešte jemne posypať škoricou. Pečieme na 180 °C asi 20 – 25 minút. Upečené koláčiky sú jemné, vláčne a šťavnaté, ideálne pre malé detské rúčky. U nás mali úspech a verím, že podobne to bude aj vo vašom prípade.
Odporúčame: Nezameniteľná chuť bryndze – ochutnala si už poctivý demikát?