Vynikajúca pizza k zahryznutiu. Zamiluje si ju celá rodina

Pizza určite patrí k obľúbenému jedlu celej rodiny. Pochutnajú si na nej deti i dospelí. Každý člen rodiny má, samozrejme, svoju obľúbenú. Deťom najviac chutí jednoduchá so šunkou, syrom, šampiňónmi, kukuricou a kečupom. My dospeláci si určite pochutnáme aj na špeciálnych ingredienciách (feferóny, cibuľa, niva, encián, olivy, tuniak atď.). Môžeme si ju objednať aj z pizzerie, ale skúšali ste si upiecť domácu chrumkavú pizzu? Ak ju raz ochutnáte, tak ju budete piecť pravidelne. Poteším vás, príprava cesta je veľmi jednoduchá. Moje dcéry si ju pýtajú aspoň raz v týždni. Dohoda znie, že ak chcú pizzu dievčatá, tak všetko robí staršia 13-ročná dcéra. Ja sa postarám o naloženie dreva do pece, pretože všetko pečiem v peci na drevo. A o vloženie a vybratie pizze. A potom si len pochutnávam. Ak sa robí pizza pre návštevu, tak je celá príprava na mne. To, ako bude práve tá „vaša pizza“ chutiť, záleží od vás! Na čo máte momentálne chuť, to si na ňu dajte!

Čas prípravy: 70 minút

Množstvo: 2 ks - stredne veľké

domáca pizza

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Na pizzu budeme potrebovať:

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 175 ml vlažnej vody
  • 4,5 PL olivového alebo rastlinného oleja
  • ½ KL soli
  • ½ KL kryštálového cukru

Ingrediencie na obloženie cesta:

  • paradajkový pretlak alebo kečup
  • šunka
  • tvrdý syr (plátkový aj strúhaný)
  • čerstvé šampiňóny
  • paradajky
  • paprika
  • cibuľa
  • zelené olivy
  • kukurica
  • čerstvá alebo sušená bazalka
  • čerstvé alebo sušené oregano (môže byť aj korenie na pizzu)
  • môžete použiť aj iné ingrediencie podľa chuti (klobása, syr niva, encián, mozzarella, chilli papričky, feferóny, tuniak, čierne alebo zelené olivy, ananás, vajíčko, hrášok, špenát a iné.)
najlepšia domáca pizza

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

V malej miske si do vlažnej vody rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme 15 minút odpočívať. Do druhej misky si dáme múku, soľ, olej a po 15 minútach prilejeme kvások. Vymiesime hladké cesto a prikryjeme ho utierkou. Necháme kysnúť na teplejšom mieste 45 – 60 minút.

Cesto si rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske si jednotlivé cestá rozvaľkáme do tvaru okrúhlej pizze. Hrúbka cesta by mala byť okolo 0,5 cm. Cesto preložíme na papier na pečenie a položíme na plech. Povrch potrieme paradajkovým pretlakom alebo kečupom a zdobíme podľa vlastnej chuti. Prvá vrstva šunka, druhá plátkový syr, šampiňóny, cibuľka, na tenko nakrájané paradajky, paprika, olivy a na vrch nastrúhaný syr. Povrch posypeme bazalkou, oreganom alebo korením na pizzu. Fantázii sa medze nekladú, môžete si na pizzu dať čokoľvek, čo máte v obľube.

Rúru si zohrejeme na 180 °C. Pizzu pečieme 15 minút, keď sú okraje zafarbené do zlatohneda bude chrumkavá. Hneď si dáme piecť aj druhú pizzu. Ešte teplú ju rozkrojíme na 6 častí. A môže sa jesť.

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

17.04.2021 07:36

Pripravujem podobne; rozhodne stojí za to.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

17.04.2021 08:46

vyzerá lákavo

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

17.04.2021 18:01

Moje deti kupovanú nechcu,len domácu

Vaše meno:

Leona Sovjaková

Leona Sovjaková

30.04.2021 17:25

Domáca je najlepšia.

Elena Švachová

Elena Švachová

17.04.2021 22:23

Pizzu samozrejme miluje celá naša rodina.Pečiem dosť často.Mám podobný recept,ale vyskúšam aj tento :-) Už teraz sa teším...mňam

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

18.04.2021 15:40

Ja už robím roky domácu, nekupujeme

Vaše meno:

Juraj Podmanický

Juraj Podmanický

18.04.2021 16:40

Včera sme ju mali. Mama ju musela robiť na dvakrát, nevedeli sme sa jej dojesť.

Vaše meno:

Leona Sovjaková

Leona Sovjaková

30.04.2021 17:26

Teším sa, že sa vydarila a aj chutila.

Marta Hollá,st

Marta Hollá,st

19.04.2021 16:19

mňam, vyzerá super

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

23.04.2021 11:05

Mňam hneď by som si dal

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

30.03.2023 16:52

Mame radi pečiem doma často

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.