Angie pečie: Čokoládovo-malinový tart

Čokoládovo-malinový tart

Dezert čokoládovo-malinový tart patrí medzi obľúbené dezerty z viacerých dôvodov. Jedným z hlavných dôvodov je spojenie čokolády a malín, ktoré tvoria dokonalú kombináciu sladkej a kyslej chuti. Tento dezert je tiež veľmi lahodný a jednoduchý na prípravu, čo ho robí obľúbeným nielen u domácich kuchárov, ale aj v reštauráciách. Ďalším pozitívnym faktorom je, že čokoládovo-malinový tart je veľmi atraktívny vizuálne, čo ho robí ideálnym dezertom na rôzne oslavy a špeciálne príležitosti. 

Angie pečie čokoládovo-malinový tart!

Takýto dezert je tiež veľmi univerzálny, pretože si ho môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií a pridať doň ďalšie ingrediencie ako napríklad orechy, ovocie alebo krém. Vďaka týmto faktorom sa čokoládovo-malinový tart radí medzi najobľúbenejšie dezerty vôbec.

Angie pripravuje - čokoládový tart ako malinová torta? Čerstvé maliny dotiahnu túto kombináciu do dokonalosti!

Nájdite si chvíľku času a pripravte ho či už pre seba, alebo svojich najmilších, návštevu... prosto pre kohokoľvek na kom Vám záleží :)

Budeme potrebovať:

  • 150 g hladkej múky

  • 50 g studeného masla

  • 50 g Sweet family kryštálového cukru

  • 1 vajíčko

  • 250 g mascarpone

  • 125 g nízkotučného jemného tvarohu

  • 200 g horkej čokolády

  • 2 a pol lyžice Sweet family kryštálového cukru

  • maliny na ozdobu

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nepečené cheesecaky v pohárikoch

malinovy-tart www.angiebakes.com

Postup prípravy:

V mise zmiešame múku, 50 g cukru a studené maslo nakrájané na kocky. Spracujeme rukou na mrveničku a pridáme vajíčko. Rýchlo vypracujeme pevné cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 20 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vystelieme ním okrúhlu či obdĺžnikovú formu vymazanú maslom a vysypanú múkou. Okraje orežeme, dno popicháme vidličkou a uložíme na 30 minút do chladu. Rúru zapneme na 190°C. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme keramickými guľôčkami alebo suchou fazuľou. Pečieme 15 minút, potom papier aj s guľôčkami odstránime a ešte pečieme pri 180°C 10 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, mascarpone vyšľaháme s tvarohom a 2,5 lyžicami cukru a nakoniec primiešame aj vychladnutú čokoládu. Krém nanesieme na upečené cesto, vložíme na noc do chladničky a pred podávaním ozdobíme malinami.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Banánové cookies z kokosovej múky

Zdroj: www.angiebakes.com

Aktualizované na 12.06.2024

3 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

11.06.2015 21:47

maliny sú jedno z najlepších ovocí a malinové dezerty sú úžasné

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:18

vyzerá senzačne :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

09.06.2022 14:38

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE