Dezert čokoládovo-malinový tart patrí medzi obľúbené dezerty z viacerých dôvodov. Jedným z hlavných dôvodov je spojenie čokolády a malín, ktoré tvoria dokonalú kombináciu sladkej a kyslej chuti. Tento dezert je tiež veľmi lahodný a jednoduchý na prípravu, čo ho robí obľúbeným nielen u domácich kuchárov, ale aj v reštauráciách. Ďalším pozitívnym faktorom je, že čokoládovo-malinový tart je veľmi atraktívny vizuálne, čo ho robí ideálnym dezertom na rôzne oslavy a špeciálne príležitosti.
Angie pečie čokoládovo-malinový tart!
Takýto dezert je tiež veľmi univerzálny, pretože si ho môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií a pridať doň ďalšie ingrediencie ako napríklad orechy, ovocie alebo krém. Vďaka týmto faktorom sa čokoládovo-malinový tart radí medzi najobľúbenejšie dezerty vôbec.
Angie pripravuje - čokoládový tart ako malinová torta? Čerstvé maliny dotiahnu túto kombináciu do dokonalosti!
Nájdite si chvíľku času a pripravte ho či už pre seba, alebo svojich najmilších, návštevu... prosto pre kohokoľvek na kom Vám záleží :)
Budeme potrebovať:
150 g hladkej múky
50 g studeného masla
50 g Sweet family kryštálového cukru
1 vajíčko
250 g mascarpone
125 g nízkotučného jemného tvarohu
200 g horkej čokolády
2 a pol lyžice Sweet family kryštálového cukru
maliny na ozdobu
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nepečené cheesecaky v pohárikoch
Postup prípravy:
V mise zmiešame múku, 50 g cukru a studené maslo nakrájané na kocky. Spracujeme rukou na mrveničku a pridáme vajíčko. Rýchlo vypracujeme pevné cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 20 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vystelieme ním okrúhlu či obdĺžnikovú formu vymazanú maslom a vysypanú múkou. Okraje orežeme, dno popicháme vidličkou a uložíme na 30 minút do chladu. Rúru zapneme na 190°C. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme keramickými guľôčkami alebo suchou fazuľou. Pečieme 15 minút, potom papier aj s guľôčkami odstránime a ešte pečieme pri 180°C 10 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, mascarpone vyšľaháme s tvarohom a 2,5 lyžicami cukru a nakoniec primiešame aj vychladnutú čokoládu. Krém nanesieme na upečené cesto, vložíme na noc do chladničky a pred podávaním ozdobíme malinami.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Banánové cookies z kokosovej múky
Zdroj: www.angiebakes.com
Aktualizované na 12.06.2024
Aktualizovaný článok: 12.06.2024