Angie pečie: Koláčik s orechovou penou

 

... alebo londýnske rezy :) Klasický koláčik, ktorý robievala moja babinka a keďže ja milujem orechy (veeeľa orechov), tak som tento retro recept oprášila a pripravila, nakoľko je ozaj nenáročný a zvládne ho každý.

 

 

Navyše Vám nezaberie veľa času a tak ho možno zaradiť aj k "rýchlym receptom"...

 

 

Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 2 žĺtka
  • 3/4 balíka kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • marhuľový alebo iný džem
  • 250 g mletých orechov
  • 200 g Sweet family kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 5 bielok

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Limetkovo – malinová bábovka

angie

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Najprv si pripravíme cesto. Múku zmiešame s kypriacim práškom, maslom a žĺtkami a spracujeme na pevné cesto. Stredný hlbší plech 25 x 20 cm vymažeme maslom a cesto doň rovnomerne natlačíme (alebo ho vyvaľkáme a uložíme do plechu, mne sa nechcelo vyťahovať valček, tak iba pekne rukou som uťapkala). Na cesto natrieme hrubú vrstvu džemu, môže byť aj kyslý, podľa toho aký máte radi. Rúru zapneme na 160°C. Bielka vyšľaháme do hustej peny. Mleté orechy zmiešame s cukrom a kakaom a primiešame opatrne do vyšľahanej peny. Tú nanesieme na džemom potretý korpus a takto dáme piecť na cca 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a krájame, poprípade posypeme práškovým cukrom.

 

Odporúčame vyskúšať aj: 

Angie pripravuje: Nepečený Čoko-Oreo koláč s jahodami

 

Zdroj: www.angiebakes.com

2 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

22.05.2015 15:14

takýto podobný som už piekla a bol vynikajúci - ide víkend oplatí sa vyskúšať :-)

Vaše meno:

Nikola Sisáková

Nikola Sisáková

22.05.2015 21:23

človek sa snaží získať formu na leto a vy šup tu s takouto dobrotou :D

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE