Angie pečie: Malinovo-marcipánový mrveničkový koláč

 

Včera som pripravovala veľa malinových dobrôt a keďže mi ešte zopár ostalo, použila som ich do tohto jednoduchého koláčika.

 

Je veľmi vláčny, ovocný a marcipán mu dodáva ten správny šmrnc (inak celý život som nemala rada marcipán, až pred tromi rokmi mi začal veeeeľmi chutiť a odvtedy sa ho neviem dojesť) :)

 

 

Budeme potrebovať:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g Sweet family kryštálového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 300 g malín (alebo jahôd, alebo mix)

Na mrveničku:

  • 100 g marcipánu Dr. Oetker
  • 30 g hladkej múky
  • 30 g Sweet family kryštálového cukru
  • 30 g masla

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: srdiečkové pusinky

angie

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Na mrveničku si marcipán nakrájame alebo natrháme na malé kúsky, múku, cukor a maslo vypracujeme rukou a pridáme aj marcipán. Túto hmotu uložíme zatiaľ do chladničky. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčka a nakoniec aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do malej štvorcovej formy (20 x 20 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto naukladáme maliny poriadne nahusto a na vrch namrvíme marcipánovú mrveničku. Pečieme pri 180°C cca 40 minút, po štvrť hodine prikryjeme vrch papierom na pečenie, aby sa mrvenička nespálila. Hotovo :)

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: zdravé cookies z 3 ingrediencií

 

Zdroj: www.angiebakes.com

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
1 komentár
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

27.05.2015 15:02

mám veľmi rada malinové koláče a dezerty pretože dodávajú úžasnú kyslastú chuť inak väčšinou presladeným koláčom

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE