Včera som pripravovala veľa malinových dobrôt a keďže mi ešte zopár ostalo, použila som ich do tohto jednoduchého koláčika.
Je veľmi vláčny, ovocný a marcipán mu dodáva ten správny šmrnc (inak celý život som nemala rada marcipán, až pred tromi rokmi mi začal veeeeľmi chutiť a odvtedy sa ho neviem dojesť) :)
Budeme potrebovať:
- 150 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g Sweet family kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- 1 lyžička kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 300 g malín (alebo jahôd, alebo mix)
Na mrveničku:
- 100 g marcipánu Dr. Oetker
- 30 g hladkej múky
- 30 g Sweet family kryštálového cukru
- 30 g masla
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: srdiečkové pusinky
Postup prípravy:
Na mrveničku si marcipán nakrájame alebo natrháme na malé kúsky, múku, cukor a maslo vypracujeme rukou a pridáme aj marcipán. Túto hmotu uložíme zatiaľ do chladničky. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčka a nakoniec aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do malej štvorcovej formy (20 x 20 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto naukladáme maliny poriadne nahusto a na vrch namrvíme marcipánovú mrveničku. Pečieme pri 180°C cca 40 minút, po štvrť hodine prikryjeme vrch papierom na pečenie, aby sa mrvenička nespálila. Hotovo :)
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: zdravé cookies z 3 ingrediencií
Zdroj: www.angiebakes.com