Babičkin šťavnatý jablkový koláč

Neviem ako vy, no ja jabĺčka v koláčoch nadovšetko milujem

 

Jednoduché recepty však sú u mňa samozrejmosťou. :)

 

Nie som totiž až taká veľká pekárka, takže som skôr za jednoduché, rýchle, no stále chutné recepty.

 

To je aj tento prípad. Veď sa presvedčte same!

 

 

 

Náročnosť: 1 

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 20 porcií

 

 

Budeme potrebovať:

 

Na náplň:

  • 1 kg jabĺk
  • 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker 

 

Na cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 vajcia
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 200 ml mlieka 

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)

 

Odporúčame vyskúšať: Penne v rajčiakovej omáčke

babickin-jablkovy-kolac

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:


1. Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.

 

2. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka. 

 

3. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 

Odporúčame vyskúšať:  Recept na Marhuľové pirôžky

 

 

Elektrická rúra: 180 °C  
Teplovzdušná rúra: 160 °C  
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

 

Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.

 

Odporúčame vyskúšať: Hranolčeky nemusia byť iba škodlivé - pripravte si ich zdravo a chutne

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Mária Sedláková

Mária Sedláková

17.09.2015 19:50

jablkový koláčik teraz na jeseň je ten najlepší :-)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 09:03

jablk máme doma tak na víkend vyskúšame :)

Vaše meno:

Alžbeta Nováková

Alžbeta Nováková

02.01.2016 14:59

Vyzerá byť veľmi chutný

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

11.07.2018 16:24

vyzera lakavo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.