Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši

Dočkali sme sa aj sezóny sliviek, ktoré patria medzi ďalšie druhy ovocia, ktoré sa oplatí konzumovať a zaradiť do každodenného jedálnička. Skvelé sú čerstvé, no netreba pohŕdať ani tými sušenými. Tento modrofialový plod je naplnený vitamínmi, vlákninou, pektínom a ďalšími zložkami, ktoré dokážu rozhýbať lenivé črevá, sú nápomocné pri redukcii telesnej hmotnosti a dokonca dokážu prečistiť organizmus. Nepatria k tým druhom ovocia, ktoré obsahujú veľké množstvo kalórii, majú kyselkavú chuť a zároveň nízky glykemický index.

Slivky sú zdravé, chutné, tak prečo ich nepridať do obľúbeného zákuska, akým je bublanina? Tá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Za vyskúšanie stojí hrnčeková bublanina bez mlieka, ale aj recept na bublaninu bez cestarecept na čerešňovú bublaninu s tvarohom.

Odporúčame vyskúšať: Hrnčekový recept na perník s jablkami: Vráť sa ku klasike od babičky!

slivková bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na slivkovú bublaninu potrebujete (na menší plech):

  • 2 vajíčka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
  • vykôstkované slivky

Do misky si rozbijeme vajíčka a spolu s cukrom ich poriadne vymiešame. Na ich vymiešaní si dáme poriadne záležať – ak ich budete miešať trošku dlhšie, tak cesto bude krásne nadýchané. K vyšľahaným vajíčkam postupne pridávame mlieko a olej. Opäť dobre vyšľaháme.

V extra miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu. Nám sa osvedčilo pridať aj trochu škorice, no tú nemusíte pridávať, ak nie ste jej veľkými milovníkmi. Múčnu zmes následne pridáme k vajíčkovej a vymiešame cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme umyté a vykôstkované slivky, ktoré sme zmiešali s troškou vanilkového cukru.

Bublaninu pečieme 35 – 40 minút pri 180 °C alebo dovtedy, kým nebude upečená dozlatista. Aby sme sa presvedčili či je bublanina upečená, tak si môžeme pomôcť aj špajdľou. Ak sa k nej cesto nelepí, tak je bublanina upečená.

Vyskúšaj tiež: Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

19.09.2020 06:05

Chutná bublanina!

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

19.09.2020 08:08

Klasika,musí byť.

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

20.09.2020 03:08

Zbožňujem bublaninu s akýmkoľvek ovocím, je to taká klasika od detských čias, ktorej sa držím až doteraz :-) Najlepšie si ju vychutnám v lete z čerstvého ovocia, ale aj v zime zo zaváraného :-)

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

20.09.2020 19:10

slivkové koláče sú úžasné a hlavne v nich aj veľa škorice

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

21.09.2020 09:10

Jednoduchý a dobrý koláčik so slivkami, také máme radi

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

22.09.2020 23:07

Ďalšia vynikajúca mňamka.

Vaše meno:

Marta Hollá

Marta Hollá

28.09.2020 13:26

bublanina je jeden z mála koláčikov, ktoré mám rada. mňam.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

17.03.2021 23:11

Mám slivky v mrazničke, tak vyskúšam:)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.