Tento koláčik pre dospelých som objavila v jednom časopise a nedalo mi ho nevyskúšať. Bola som strašne zvedavá ako bude chutiť táto kombinácia! Pri pečení krásne rozvoňal byt a po upečení bol úžasne mäkkučký a so šľahačkou chutil výborne. Takže vôbec nesklamal, skôr veľmi príjemne prekvapil! Inak je dosť náročné piecť, keď nemám všetky svoje tanieriky a vychytávky pri sebe, keďže sú vo Viedni :( Ale zopár old schoolových podnosov som našla aj u maminky v špajzi :)
Budeme potrebovať:
- 200 g horkej čokolády 70%
- 125 g masla
- 3 vajíčka
- 1 hrnček červeného vína
- 1 hrnček Sweet family kryštálového cukru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1/3 hrnčeka kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
- smotana na šľahanie na ozdobu
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Hruškové muffiny
Postup prípravy:
Najprv si do malého hrnca nalejeme červené víno a pri miernej teplote zohrievame, potom pridáme nalámanú čokoládu a metličkou miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a pri stálom miešaní prilejeme rozpustené maslo. Nakoniec do zmesi prilejeme aj vínovo-čokoládový krém, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a celé to spolu premiešame. Tortovú formu 24 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Rúru zapneme na 200°C a pečieme cca 55 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vrch ozdobíme vyšľahanou smotanou a kakaom.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé brownies z cukety
Zdroj: http://www.angiebakes.com