Niečo pre malých aj veľkých! Aj keď tento recept na internete nájdete ako detský zákusok, rozhodne si na ňom pochutnáte aj vy. Ide totižto o obľúbenú pochúťku, ktorá asi nemá konkurenciu. No dobre, možno má (veď receptov je nespočetné množstvo), ale aj napriek tomu si trúfame povedať, že kombinácia kakaového korpusu, mascarpone a mliečnej čokolády je priam famózna. Až ho raz vyskúšate upiecť, tak určite ho už viackrát v obchode kupovať nebudete. Neveríte? Tak vyskúšajte tento jednoduchý recept, na ktorého prípravu ani nepotrebujete veľké množstvo surovín.
Na kinder mliečny rez potrebujete:
Na korpus:
- 3 vajíčka
- 125 g kryštálového cukru
- 125 g polohrubej múky
- 40 g kakaa
- 125 ml smotany na šľahanie (20 %)
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva
Na plnku:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
- 100 g práškového cukru
- 70 g medu
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom. Približne v polovici šľahania prilejeme 20 % smotanu na šľahanie a všetko spolu vyšľaháme. V extra miske si zmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Túto sypkú zmes postupne zamiešavame do mokrej. Stačí, ak na to použijete varechu.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravenú zmes na korpus. Ten pečieme približne 15 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení z korpusu odstránime papier na pečenie, prerežeme na polovicu a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
Do nádoby dáme mascarpone, prilejeme med a vyšľaháme. V extra miske si vymiešame šľahačku s cukrom a túto zmes následne vmiešame do mascarpone – stačí už len ručne. Plnku rovnomerne rozotrieme na jednu polovicu korpusu a druhým plátkom prikryjeme. Takto pripravený KINDER mliečny rez odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Približne po 2 hodinách môžeme podávať. Ak máte chuť na čokoládovú verziu tohto dezertu, tak neváhajte roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli a celý mliečny rez ňou poliať. Prajeme vám DOBRÚ CHUŤ!
Vyskúšaj tiež: Falošný medový krémeš: Vynikajúci zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku