Domáci KINDER mliečny rez: S mascarpone a čokoládou chutí najlepšie

Niečo pre malých aj veľkých! Aj keď tento recept na internete nájdete ako detský zákusok, rozhodne si na ňom pochutnáte aj vy. Ide totižto o obľúbenú pochúťku, ktorá asi nemá konkurenciu. No dobre, možno má (veď receptov je nespočetné množstvo), ale aj napriek tomu si trúfame povedať, že kombinácia kakaového korpusu, mascarpone a mliečnej čokolády je priam famózna. Až ho raz vyskúšate upiecť, tak určite ho už viackrát v obchode kupovať nebudete. Neveríte? Tak vyskúšajte tento jednoduchý recept, na ktorého prípravu ani nepotrebujete veľké množstvo surovín.

detský zákusok

Zdroj: Shutterstock®

Na kinder mliečny rez potrebujete:

Na korpus:

  • 3 vajíčka
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 40 g kakaa
  • 125 ml smotany na šľahanie (20 %)
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva

Na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g medu
najlepší kinder mliečny rez

Zdroj: Shutterstock®

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom. Približne v polovici šľahania prilejeme 20 % smotanu na šľahanie a všetko spolu vyšľaháme. V extra miske si zmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Túto sypkú zmes postupne zamiešavame do mokrej. Stačí, ak na to použijete varechu.

Plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravenú zmes na korpus. Ten pečieme približne 15 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení z korpusu odstránime papier na pečenie, prerežeme na polovicu a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

Do nádoby dáme mascarpone, prilejeme med a vyšľaháme. V extra miske si vymiešame šľahačku s cukrom a túto zmes následne vmiešame do mascarpone – stačí už len ručne. Plnku rovnomerne rozotrieme na jednu polovicu korpusu a druhým plátkom prikryjeme. Takto pripravený KINDER mliečny rez odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Približne po 2 hodinách môžeme podávať. Ak máte chuť na čokoládovú verziu tohto dezertu, tak neváhajte roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli a celý mliečny rez ňou poliať. Prajeme vám DOBRÚ CHUŤ!

Vyskúšaj tiež: Falošný medový krémeš: Vynikajúci zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

12.03.2021 12:25

Vyskúšam.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

12.03.2021 19:25

niečo dobré pre mlsné jazýčky

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

13.03.2021 05:50

Môžem iba odporučiť...

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

13.03.2021 08:55

robievam taký a už som ho dávno nerobila

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

13.03.2021 10:19

mňam. ešte tento víkend vyskúšam.

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

13.03.2021 16:03

dobre to vyzerá- pribrala som, takže pečenie nehrozí

Vaše meno:

Marián Podmanický

Marián Podmanický

18.03.2021 17:32

Musím nejako spracovať manželku, možno aj vyskúšam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.