Domáci tvarohový dezert (Pribináčik), po ktorom sa len tak zapráši

Máte v obľube pripravovať svojim deťom všetko domáce? Počnúc detskými výživami, jogurtami či domácimi nanukmi? Tak v tom prípade im pripravte aj domáci tvarohový dezert typu Pribináčik. Je to skvelá pochúťka na raňajky, ale aj ako dezert na maškrtenie.

Príprava tohto dezertu je jednoduchá a dokonca nepotrebujete ani veľké množstvo surovín na jeho prípravu. Pri základnom recepte potrebujete len 3 základné suroviny, ktoré stačí spolu vymiešať a o dezert máte postarané v priebehu niekoľkých minút.

Nebojte sa však ani experimentovať a naservírujte svojim deťom vždy iný domáci pribináčik. Zaručene sa potešia čokoládovej verzii alebo dezertu s karamelom. Ktorý bude pre vás favoritom a najväčšou maškrtou?

Odporúčame aj: Cookies z bielej čokolády a makadamových orechov – pochúťka na pohľadanie!

Na vanilkový dezert potrebujete:

Postup prípravy

  1. Vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Pridajte vanilkový cukor i sladidlo podľa vlastného výberu a opäť vyšľahajte.
  2. Napokon primiešajte jemný tvaroh.
  3. Hotový dezert (pribináčik) preložte do pohárov, dozdobte podľa vlastnej fantázie a podávajte. Odporúčame voliť napríklad čerstvé ovocie alebo nastrúhajte na vrch kúsok horkej čokolády

Tipy, ako dezert obohatiť o ďalšie chute

  • Ovocný pribináčik – pripravte si tzv. horúce ovocie. Či už mrazené ovocie alebo čerstvé nasypte do hrnca, pridajte trochu vody a cukru a povarte, kým ovocie nezmäkne. Následne rozmixujte ponorným mixérom dohladka a nechajte vychladnúť. Takto pripravené ovocie vmiešajte do časti dezertu pre vytvorenie dvojfarebnej verzie dezertu.
  • Orieškový pribináčik – vmiešajte do hotovej zmesi orechové maslo podľa vlastného výberu Buď do celej zmesi alebo len do jej časti. Poprípade voľte aj čerstvé nasekané vlašské orechy, mandle alebo iné orechy.
  • Čokoládový pribináčik – nad parou si nechajte rozpustiť čokoládu a tú vmiešajte do pripraveného tvarohového dezertu.
  • Kávový pribináčik – verzia predovšetkým pre dospelých. Uvarte si silnejšiu kávu a tú vmixujte do tvarohovej zmesi.
  • Karamelový pribináčik – v prvom rade si pripravte klasický karamel alebo slaný karamel. Ten nechajte vychladnúť a následne vmiešajte do pribináčika.
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
1 komentár
Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

13.05.2023 20:20

super, najlepší dezert za mňa..

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE