Máte v obľube pripravovať svojim deťom všetko domáce? Počnúc detskými výživami, jogurtami či domácimi nanukmi? Tak v tom prípade im pripravte aj domáci tvarohový dezert typu Pribináčik. Je to skvelá pochúťka na raňajky, ale aj ako dezert na maškrtenie.
Príprava tohto dezertu je jednoduchá a dokonca nepotrebujete ani veľké množstvo surovín na jeho prípravu. Pri základnom recepte potrebujete len 3 základné suroviny, ktoré stačí spolu vymiešať a o dezert máte postarané v priebehu niekoľkých minút.
Nebojte sa však ani experimentovať a naservírujte svojim deťom vždy iný domáci pribináčik. Zaručene sa potešia čokoládovej verzii alebo dezertu s karamelom. Ktorý bude pre vás favoritom a najväčšou maškrtou?
Odporúčame aj: Cookies z bielej čokolády a makadamových orechov – pochúťka na pohľadanie!
Zdroj: Depositphotos
Na vanilkový dezert potrebujete:
- 250 g jemného tvarohu
- 33 % šľahačkovú smotanu (1 balenie)
- 1 vanilkový cukor
- podľa chuti sladidlo podľa vlastného výberu – trstinový cukor, kokosový cukor, med, agáve sirup, javorový sirup,...
Postup prípravy
- Vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Pridajte vanilkový cukor i sladidlo podľa vlastného výberu a opäť vyšľahajte.
- Napokon primiešajte jemný tvaroh.
- Hotový dezert (pribináčik) preložte do pohárov, dozdobte podľa vlastnej fantázie a podávajte. Odporúčame voliť napríklad čerstvé ovocie alebo nastrúhajte na vrch kúsok horkej čokolády
Tipy, ako dezert obohatiť o ďalšie chute
- Ovocný pribináčik – pripravte si tzv. horúce ovocie. Či už mrazené ovocie alebo čerstvé nasypte do hrnca, pridajte trochu vody a cukru a povarte, kým ovocie nezmäkne. Následne rozmixujte ponorným mixérom dohladka a nechajte vychladnúť. Takto pripravené ovocie vmiešajte do časti dezertu pre vytvorenie dvojfarebnej verzie dezertu.
- Orieškový pribináčik – vmiešajte do hotovej zmesi orechové maslo podľa vlastného výberu Buď do celej zmesi alebo len do jej časti. Poprípade voľte aj čerstvé nasekané vlašské orechy, mandle alebo iné orechy.
- Čokoládový pribináčik – nad parou si nechajte rozpustiť čokoládu a tú vmiešajte do pripraveného tvarohového dezertu.
- Kávový pribináčik – verzia predovšetkým pre dospelých. Uvarte si silnejšiu kávu a tú vmixujte do tvarohovej zmesi.
- Karamelový pribináčik – v prvom rade si pripravte klasický karamel alebo slaný karamel. Ten nechajte vychladnúť a následne vmiešajte do pribináčika.