Pavlovovej torta s mascarpone: Napeč ako ozajstná cukrárka!

Vyzerá skvele a zvládnu ju pripraviť aj amatérske cukrárky! Homemade Pavlovovej torta s mascarpone krémom vás a vašich blízkych navyše dostane znamenitou chuťou a ľahkou konzistenciou. Kreatívnejšie duše ocenia aj možnosť experimentovať pri jej zdobení. Prinášame vám osvedčený recept na Pavlovovej tortu aj s názornými fotografiami.

Ingrediencie

Na Pavlovovej tortu budete potrebovať najmä vaječné bielka, ktoré sú jej absolútnym základom. Okrem toho už musíte dokúpiť len zopár ingrediencií a pripravte si taktiež dva dostatočne veľké plechy na pečenie.

Na bielkové pláty si pripravte:

  • 6 vaječných bielkov
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • lyžičku octu

Na mascarpone krém budete potrebovať:

  • 500 gramov mascarpone
  • 1 balenie vanilínového cukru a trošku vanilkovej esencie (alebo 1 vanilkový struk)
  • 30 gramov práškového cukru
  • 1 šľahačku (33%)
  • trošku amaretta alebo rumu

Na ozdobu:

  • ovocie podľa vlastnej chuti (my sme zvolili zmes jahôd, čučoriedok a malín)

Bude sa ti páčiť: Joga na zdravé vlasy: Ak jej dáš šancu, určite neoľutuješ!

ingrediencie na Pavlovu tortu

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

1. Teplovzdušnú rúru si rozohrejte na 150 stupňov.

2. Pripravíte si pláty z bielkov. Oddelíte si 6 bielok od žĺtkov (žĺtky použite napríklad na praženicu) a začnete z nich šľahať sneh. Odvážite si kryštálový cukor a postupne do bielok prisypávate, až kým cukor neminiete a bielka nestuhnú natoľko, že metličky mixéra v nich zanechávajú viditeľné stopy. Nakoniec pomocou varešky do snehu zapracujete veľmi jemným pohybom lyžičku octu.

bielková torta

Zdroj: Shutterstock®

3. Na plechy na pečenie dáte papier na pečenie, na ktorý si pomocou ceruzky obkreslíte spodok klasickej tortovej formy. Do týchto kruhov nanesiete vždy polovicu bielkovej zmesi, uhladíte a dáte piecť do vyhriatej rúry na 1 hodinu.

Náš tip! Pozor, ak nemáte teplovzdušnú rúru, je lepšie piecť pláty oddelene. To znamená, že si môžete najprv vyšľahať 3 bielka s polovicou cukru a po upečení jedného plátu postup zopakovať s ostatnými tromi bielkami a zvyškom cukru.

upečené bielka

Zdroj: Shutterstock®

4. Keď máte pláty upečené, necháte ich vychladnúť a zatiaľ si pripravíte krém. Vo väčšej nádobe si vymiešate mascarpone s cukrom, vanilkovým cukrom, esenciou a amarettom. V prípade, že volíte vanilkový struk, rozrežte ho pozdĺžne a do krému pridajte vanilkové zrniečka pomocou ostrého noža. Krém poriadne vymixujte.

5. V druhej nádobke si pripravte šľahačku, ktorú vymixujte do tuha. Následne šľahačku pomocou plochej varešky jemne zapracujte do krému.

6. Na podnos, na ktorom budete tortu podávať, si dáte jeden bielkový plát. Zaobchádzajte s ním opatrne, mohol by sa vám zlomiť. Natriete ho polovicou krému a položíme naň ďalší plát. Ak chcete, na prvú vrstvu môžete ukladať aj ovocie. Na druhý plát navrstvite zvyšný krém, uhlaďte a ozdobte ovocím.

7. Nechajte v chladničke stuhnúť aspoň hodinu, ideálne aj dve či tri. Bielkové pláty pôsobením vlhkému krému krásne zmäknú a budú oveľa lahodnejšie.

Vyškúšaj: Najlepšia detoxikácia? Zapracuj v novom roku na svojich vzťahoch!

ako sa robí Pavlova torta

Zdroj: Shutterstock®

Želáme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

16.01.2019 06:28

Osvedčený recept s možnosťou kreativity pri zdobení.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

16.01.2019 07:52

už teraz mám chuť...

Vaše meno:

Helena Zobková Šimurdová

Helena Zobková Šimurdová

16.01.2019 12:58

Máme radi túto tortu a preto ju pečiem. Posledná bola s kivi a čučoriedkami, ale častejšie s jahodami a ostružinami.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

16.01.2019 14:33

Ešte som ju nepiekla rada vyskúšam

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

16.01.2019 15:18

Pavlova torta je moja najobľúbenejšia, určite skúsim aj tento recept.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

16.01.2019 19:31

jedna nevýhoda, korpusy sa dlho pečú, vlastne sušia a torta sa zje za 10 minút, tak to zvládol môj syn s manželom :-)

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

16.01.2019 20:27

Vyzerá fantasticky s tým ovocím.Aj ked som ešte prejedená sladkého z Vianoc,tak kúsok by som si dala okamžite :-)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

18.01.2019 19:49

vyzera dobre

Vaše meno:

Soňa Kozáková

Soňa Kozáková

21.03.2019 13:19

na Pavlovu sa chystám už dlho, mňam!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.