Vyzerá skvele a zvládnu ju pripraviť aj amatérske cukrárky! Homemade Pavlovovej torta s mascarpone krémom vás a vašich blízkych navyše dostane znamenitou chuťou a ľahkou konzistenciou. Kreatívnejšie duše ocenia aj možnosť experimentovať pri jej zdobení. Prinášame vám osvedčený recept na Pavlovovej tortu aj s názornými fotografiami.
Ingrediencie
Na Pavlovovej tortu budete potrebovať najmä vaječné bielka, ktoré sú jej absolútnym základom. Okrem toho už musíte dokúpiť len zopár ingrediencií a pripravte si taktiež dva dostatočne veľké plechy na pečenie.
Na bielkové pláty si pripravte:
- 6 vaječných bielkov
- 200 gramov kryštálového cukru
- lyžičku octu
Na mascarpone krém budete potrebovať:
- 500 gramov mascarpone
- 1 balenie vanilínového cukru a trošku vanilkovej esencie (alebo 1 vanilkový struk)
- 30 gramov práškového cukru
- 1 šľahačku (33%)
- trošku amaretta alebo rumu
Na ozdobu:
- ovocie podľa vlastnej chuti (my sme zvolili zmes jahôd, čučoriedok a malín)
Bude sa ti páčiť: Joga na zdravé vlasy: Ak jej dáš šancu, určite neoľutuješ!
Postup prípravy
1. Teplovzdušnú rúru si rozohrejte na 150 stupňov.
2. Pripravíte si pláty z bielkov. Oddelíte si 6 bielok od žĺtkov (žĺtky použite napríklad na praženicu) a začnete z nich šľahať sneh. Odvážite si kryštálový cukor a postupne do bielok prisypávate, až kým cukor neminiete a bielka nestuhnú natoľko, že metličky mixéra v nich zanechávajú viditeľné stopy. Nakoniec pomocou varešky do snehu zapracujete veľmi jemným pohybom lyžičku octu.
3. Na plechy na pečenie dáte papier na pečenie, na ktorý si pomocou ceruzky obkreslíte spodok klasickej tortovej formy. Do týchto kruhov nanesiete vždy polovicu bielkovej zmesi, uhladíte a dáte piecť do vyhriatej rúry na 1 hodinu.
Náš tip! Pozor, ak nemáte teplovzdušnú rúru, je lepšie piecť pláty oddelene. To znamená, že si môžete najprv vyšľahať 3 bielka s polovicou cukru a po upečení jedného plátu postup zopakovať s ostatnými tromi bielkami a zvyškom cukru.
4. Keď máte pláty upečené, necháte ich vychladnúť a zatiaľ si pripravíte krém. Vo väčšej nádobe si vymiešate mascarpone s cukrom, vanilkovým cukrom, esenciou a amarettom. V prípade, že volíte vanilkový struk, rozrežte ho pozdĺžne a do krému pridajte vanilkové zrniečka pomocou ostrého noža. Krém poriadne vymixujte.
5. V druhej nádobke si pripravte šľahačku, ktorú vymixujte do tuha. Následne šľahačku pomocou plochej varešky jemne zapracujte do krému.
6. Na podnos, na ktorom budete tortu podávať, si dáte jeden bielkový plát. Zaobchádzajte s ním opatrne, mohol by sa vám zlomiť. Natriete ho polovicou krému a položíme naň ďalší plát. Ak chcete, na prvú vrstvu môžete ukladať aj ovocie. Na druhý plát navrstvite zvyšný krém, uhlaďte a ozdobte ovocím.
7. Nechajte v chladničke stuhnúť aspoň hodinu, ideálne aj dve či tri. Bielkové pláty pôsobením vlhkému krému krásne zmäknú a budú oveľa lahodnejšie.
Vyškúšaj: Najlepšia detoxikácia? Zapracuj v novom roku na svojich vzťahoch!
Želáme vám dobrú chuť!