Ponorte sa do červeného zamatu a okúste chuť dezertu Red Velvet

Už ste počuli o zmyselnom dezerte s názvom Red Velvet? Tento jedinečný zákusok pôvodom z Ameriky si podmanil celý svet nielen svojou netradičnou farbou, ale aj vláčnou a zamatovo jemnou chuťou.

 

Nechajte sa aj vy zviesť pôvabom a rafinovanosťou torty Red Velvet. Pripravte si ju jednoducho vďaka prémiovej zmesi na pečenie od Dr.Oetker.

 

Legenda spoza oceánu

 

Zamatová história Red Velvet sa údajne začala písať okolo roku 1920, kedy sa americkým cukrárom v luxusnom hoteli Waldorf-Astoria v New Yorku podarilo vykúzliť nadýchaný koláč jemnej textúry, dnes prezývaný ako „zamatový“. Počas svojej dlhej cesty za slávou získal niekoľko pomenovaní príznačných podľa typicky červeného sfarbenia. Najznámejšie prívlastky boli mahagónová torta, diablov koláč či veselá vianočná torta. Postupom času sa tento podmanivý zákusok stal vyhľadávanou pochúťkou „veľkého jablka“, odkiaľ zavítal aj do ostatných kútov sveta a stal sa tak špecialitou mnohých reštaurácií.

 

Odporúčame prečítať: 3 rýchle recepty na slané koláče QUICHE, ktoré vás zasýtia

 

Ponorte sa do červeného zamatu a okúste jeho sladkú chuť

Zdroj: Shutterstock®

Jednoduchá príprava – veľkolepý výsledok

Ak nemáte čas na zdĺhavú prípravu zákuskov alebo ste cukrársky začiatočník, vyskúšajte zmes Red Velvet od Dr. Oetker. Prekvapí vás jednoduchým a rýchlym procesom prípravy, vďaka ktorému vám ostane viac času na degustáciu s priateľmi. Jedno balenie obsahuje dve vrecúška – zmes na prípravu korpusu a zmes na krém.

 

 

 Možností je niekoľko

 

Zamatovo jemné cesto červenohnedej farby perfektne dopĺňa nadýchaná, kontrastne biela náplň. Krém do torty Red Velvet možno pripraviť niekoľkými spôsobmi, záleží len na vašej chuti.

 

V prípade, že ste milovníkom sladkých náplní, smotana na šľahanie či obľúbené mascarpone je to pravé pre vás. Ak preferujete rafinovane sladkokyslý krém, siahnite po kyslej smotane. Ak sú vám blízke bohaté krémové náplne, pripravte si čerstvý smotanový syr.

 

Cesto Red Velvet možno taktiež pripraviť viacerými spôsobmi. Ak hľadáte nenáročný dezert, štýlový na prezentáciu, zvoľte Red velvet vo vysokých sklenených pohároch s drobným červeným ovocím. V prípade, že chystáte narodeninovú oslavu pre najmenších, rozhodne zabodujete farebnými mini tortičkami alebo roztomilými cake pops. Cez víkendy vás nesklamú obľúbené a na prípravu jednoduché cup cakes.

 

Odporúčame prečítať: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Lucia Valková

Lucia Valková

25.03.2017 06:38

Už som o nom pocula,vyzerá slávnostne.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

26.03.2017 17:06

ja robím podobné dezerty vlastnoručne, cez leto z čerstvého, v zime zmrazeného ovocia z vlastnej úrody, mám v rodine na ne "licenciu" :-)

Vaše meno:

Janka Sláviková

Janka Sláviková

07.04.2017 20:17

v posledných dňoch som o ňom veľa čítala, dúfam, že na Veľkú noc vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.