Recept na cuketový perník: Tá najlepšia pochúťka aj pre celiatikov!

Cuketový boom sa ešte stále ani zďaleka nekončí, preto vám prinášame ďalší zo skvelých tipov a inšpirácií, ako využiť a spracovať túto zdravú sezónnu zeleninu. Tentoraz to nebude žiadny šalát a ani falošný tatarák, ale sladká bodka za obedom, prípadne originálne pohostenie pre návštevu. Cuketový perník, ktorého recept vám dnes prinášame, je vhodný aj pri bezlepkovej diéte, takže obmedzovať sa pri ňom rozhodne nikto nemusí. Tak čo, vyskúšate tentoraz perník trochu inak?

Recept na cuketový perník

Tento recept na cuketový perník s čokoládou a kokosom je navyše hrnčekový, takže si hravo poradíte aj bez kuchynskej váhy. Smelo do toho – príprava je mimoriadne jednoduchá a ten výsledok bude určite stáť za to!

Na prípravu perníka budete potrebovať:

  • 2 šálky nastrúhanej cukety
  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 2 vajíčka
  • 2 PL kakaa (alebo karobu)
  • 1 ČL perníkového korenia
  • ½ šálky medu (môže byť aj cukor)
  • ½ šálky kokosového oleja
  • hrozienka, namočené v rume
  • bezlepkový kypriaci prášok do perníka
  • štipku mletej škorice
  • čokoládu a strúhaný kokos na ozdobu (nemusí byť)

 

Odporúčame: Recept na tatarák z cukety: Na nerozoznanie od toho pravého!

cuketový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

Na jemnom strúhadle si nastrúhajte cuketu bez šupky, vložte do misy (bez vytláčania vody, teda aj s cuketovou vodou), pridajte vajíčka, med, kokosový olej a hrozienka. V samostatnej mise zmiešajte bezlepkovú múku, kakao, perníkové korenie, bezlepkový prášok do perníka a štipku mletej škorice. Napokon obe zmesi spojte a jemne premiešajte.

 

Cesto prelejte na plech, vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry, predhriatej na 160 °C. Pečte približne 35 minút. Medzitým si nad parou roztopte čokoládu, ak bude príliš hustá, pridajte trošku kokosového oleja a keď cesto vychladne, pridajte polevu a posypte strúhaným kokosom.  Dobrú, sladkú a zdravú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

26.07.2018 05:30

Rýchly a vďačný; tiež pripravujem.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

26.07.2018 16:21

vyzera zaujímavo a dobre

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

29.07.2018 22:37

Jedla som už cuketový zákusok,ale bol upečený z trochu odlišných ingrediencií.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

08.08.2018 12:49

Vďaka za tip. Vyzerá veľmi dobre.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.