Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 25 porcií
Na cesto potrebujeme:
• 1 balenie Venčekov Dr.Oetker
• 250 ml vody
• 125 g margarínu
• 3 vajcia
Na náplň:
• višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
• zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
• 650 ml mlieka
• 150 g zmäknutého masla
• 60 g práškového cukru
• 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
• 250 ml šťavy z kompótu
Na ozdobenie:
• 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker
• Kvetiny oblátkové Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
• 2 plechy na pečenie
• elektrický ručný šľahač
• cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup prípravy:
1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
2. Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
5. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
6. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
TIP: Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker
Odporúčame vyskúšať aj: Jarná šumienková torta,