Doba prípravy: asi 15 minút
Vystačí na: asi 3 porcie
Na dezert potrebujeme:
• broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)
• 100 ml šťavy z kompótu
• šťava z 1/2 citróna
• 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
• 1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker
• 300 ml polotučného mlieka
Na ozdobenie:
• 50 g strúhanej čokolády
Ešte potrebujeme:
• 3 poháre
• ponorný mixér
• elektrický ručný šľahač
Postup prípravy:
1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.
2. Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.
5. Odložíme do chladničky.
TIP: Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.
Odporúčame vyskúšať aj: Jarná šumienková torta