Kokosový dezert s broskyňami

Doba prípravy: asi 15 minút

Vystačí na: asi 3 porcie

 

Na dezert potrebujeme:

•  broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)

•  100 ml šťavy z kompótu

•  šťava z 1/2 citróna

•  1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker

•  1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker

•  300 ml polotučného mlieka

 

 

Na ozdobenie:

•  50 g strúhanej čokolády

 

Ešte potrebujeme:

•  3 poháre

•  ponorný mixér

•  elektrický ručný šľahač

 

 

Postup prípravy: 


1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.

 

2. Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

 

3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.

 

4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.

 

5. Odložíme do chladničky.

 

TIP:  Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.

 

 

Odporúčame vyskúšať aj:  Jarná šumienková torta

Kokosový dezert s broskyňami recept

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

09.04.2015 13:28

vyzerá to vynikajúco, sú tam samé dobré veci - mňam

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

10.04.2015 08:34

dala by som si niekedy vyskušam

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

07.07.2015 22:32

vyzerá to krásne a určite to je aj veľmi chutné

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

04.08.2018 20:19

vyzera zaujímavo dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.