RECEPT: Pudingové slimáky s brusnicami – potešia každého maškrtníka!

I dnes vám prinášame jednu inšpiráciu na chutné víkendové pečenie. Ak obľubujete pochúťky z kysnutého cesta, ste na správnom mieste. Možno máte i vy v rukáve rozličné obľúbené slané recepty z kysnutého cesta, no dnes to bude skôr na sladkú nôtu. Prinášame vám totiž recept na pudingové slimáky s brusnicami, ktorých príprava je oveľa jednoduchšia, ako by sa mohlo zdať.

Pri ich príprave potrebujete len trošku trpezlivosti i šťastia pri kysnutí cesta a inak je to už malina. A ak hotové slimáky ochutnáte, verte, že ich zaradíte medzi svoje obľúbené sladké recepty z lístkového cesta. Tak sa poďme spolu pozrieť na to, ako pudingové slimáky pripraviť, aby si na nich mohla pochutnať rodina, priatelia, návšteva a, samozrejme, aj vy.

Vyskúšaj aj: Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

kysnuté slimáky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 250 g polohrubej múky

  • 125 ml mlieka
  • 1 lyžicu kryštálového cukru
  • 1/4 kocky droždia
  • 50 ml oleja
  • štipku soli
  • 1 vajíčko

Na plnku:

  • 1 vanilkový puding

  • 350 až 400 ml mlieka
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • cca 50 g masla
  • 100 až 200 gramov kandizovaných brusníc
slimáky z kysnutého cesta

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Z polovice vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Potom vo väčšej miske zmiešame polohrubú múku, vajíčko, druhú polovicu mlieka, olej, štipku soli a hotový kvások. Vypracované cesto necháme nakysnúť (cca 45 až 50 minút).
  • Kým čakáme na cesto, pripravíme si plnku, ktorá nám musí dôkladne ochladnúť. Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustejší puding, do ktorého primiešame maslo. Takto pripravenú plnku necháme ochladnúť.
  • Keď je cesto nakysnuté, rozvaľkáme ho a opatrne naň natrieme vanilkový puding. Následne už len poukladáme kandizované brusnice. Ak máte radšej hrozienka, môžete použiť tie.
  • Tu sa nám črtajú dve cesty, ako pri príprave pudingových slimákov postupovať. Ako prvé môžeme cesto zatočiť, podobne ako pri príprave závinu, a následne ho nakrájať na asi 2 centimetrové kolieska. Cesto je však možné na dvojcentimetrové plátky nakrájať hneď na začiatku a každý pásik následne už len zvinúť.
  • Hotové slimáky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečieme ich dozlatista pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Po ochladnutí ich posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Tip na záver: Každý zákusok je najlepší vtedy, keď si ho môžete vychutnať pri lahodnej káve. Jednoducho káva a zákusok sú nerozlučnou dvojicou. My odporúčame kávičku od Zlaté zrnko, ktorá patrí k tým najchutnejším na svete (podľa Great Taste Awards 2019). Vrelo odporúčame ochutnať a navyše s kódom "KZK" získate na e-shope Zlaté zrnko zľavu 10 %!

Odporúčame: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

20.09.2019 05:38

Rada vyskúšam, vďaka za inšpiráciu!

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

20.09.2019 12:49

mám veľmi rada pudingové koláče pretože sú šťavnaté ... mňam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

20.09.2019 19:51

určite vyskúšam, máme radi koláče

Vaše meno:

Ivana Fajdelová

Ivana Fajdelová

21.09.2019 17:41

Vyzerajú lakavo, určite vyskušam :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

21.09.2019 19:46

vyzerajú lákavo dobre

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

04.10.2019 15:22

Vyzerajú veľmi dobre

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

08.10.2019 08:48

Mňam, toto vyzera naozaj velmi robre... vyskusam :-)

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

08.10.2019 18:42

veru by potešili

Vaše meno:

Martin Kendra

Martin Kendra

28.10.2019 19:41

mňamka:)

Vaše meno:

Veronika Marejková

Veronika Marejková

24.11.2019 19:11

Mamka, rada vyskúšam;)

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

20.01.2020 08:16

určite vyskúšam!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.