Jednoduchú a rýchlu dobrotu zaručene zvládnete, aj keď je to prvý koláč na svete, ktorý ste sa rozhodli upiecť .
Nemusíte trieť, šľahať, všetky suroviny len jednoducho premiešate, na cesto naukladáte slivky a do pol hodinky je voňavá lahôdka na stole.
Príprava: 10 minút
Pečenie 30 minút
Potrebujeme na 1 menší plech:
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
- 1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva
- 3/4 hrnčeka pastovaného repkového medu Medové motúzy
- 1/2 kocky masla (125 g)
- 1 hrnček mlieka
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 2 vajcia
- 12 čerstvých sliviek
- práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Rúru vyhrejeme na 180°C. Plech veľkosti asi 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie.
2. Čerstvé slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a odkôstkujeme.
3. Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme med, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia.
4. Vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na plech.
5. Na vrch koláča poukladáme rezom nahor slivky.
6. Pečieme 20 až 30 minút dozlatista.
Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk