Recept: Zdravá a rýchla čerešňová bublanina

čerešňová bublanina

Všade dozrievajú čerešne, preto nie je nič ľahšie ako upiecť skvelú bublaninu zo samých zdravých surovín! Nahradila som klasickú múka celozrnnou špaldovou, cukor medom z našej včelnice a použila domáce vajíčka z nášho kurína. Výsledok je vynikajúca čerešňová bublanina - koláčik bez výčitiek svedomia!

Hrnčeková a čerešňová fit bublanina s ovocím bez cukru - ako na tento diétny zdravý recept na nízkotučnú bublaninu?

Ingrediencie na bublaninové cesto:

  • 6 vajec
  • 300 g pastovaného repkového medu
  • 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 1 bezfosfátový prášok do pečiva (kypriaci prášok do pečiva)
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml nerafinovaného oleja
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
  • 100 ml vody (prípadne mlieko)
  • 400 g - 500 g vykôstkované čerešne (zrelé čerešne)

Odporúčame prečítať: Recept: Lahodný rebarborový tart s tvarohom

Zdravá čerešňová bublanina
www.medovemotuzy.sk

Rýchla a chutná bublanina - postup receptu (recept na bublaninu)

Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme spolu s medom a vanilkovým cukrom dopenista, hoci aj 15 minút. Postupne pridávame olej a vodu, poriadne prešľaháme. Preosejeme múku a zmiešame s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou, postupne pridávame do vaječnej hmoty. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, aby bol pevnejší, pridáme na začiatku šľahania štipku soli a zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche plechu. Na vrch pridáme odkôstkované a rozpolené čerešne. Rúru predhrejeme na 180 °C. Bublaninu pečieme asi 20-25 minút. Nakoniec posypeme najemno pomletými mandľami alebo práškovým cukrom. Ak sa chcete vyhnúť cukru úplne, pomeľte na kávovom mlynčeku mandle a posypte bublaninu.

Takto pripravená hrnčeková bublanina a nadýchaná bublanina si zaručene získa všetkých členov vašej rodiny. Tak hor sa do pečenia! Čerešňová bublanina je tradičná bublanina, ktorú budete mať na tanieri raz-dva.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk
www.medovemotuzy.sk

Aktualizované na 07.06.2024

Aktualizovaný článok: 07.06.2024

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
9 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

17.06.2017 06:38

čerešničky dozreli, urobíme

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

17.06.2017 07:43

Bublaniny milujem, robím hlavne čerešňovú a jahodovú, aj táto vyzerá veľmi dobre a ešte aj zdravšia :-)

Vaše meno:

benynka

benynka

17.06.2017 09:13

bublanina je super koláčik, robievam aj v zime zo zaváraného ovocia

Vaše meno:

Zuzana Úradníková

Zuzana Úradníková

17.06.2017 13:01

Urobim detom tie ju maju najradsej ,dakujeme za recept.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

17.06.2017 15:21

bublaninu robievam veľmi často a zo všetkého ovocia aké mám doma

Vaše meno:

Lucia Babjáková

Lucia Babjáková

18.06.2017 11:52

Čerešne mám veľmi rada a bublaninu z nej tiež

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

18.06.2017 18:38

juuuuj , jak by som si dala hned.. mňaaaaaaam .. Upečiem si fajnú čerešňovú bublaninu , ste narobili riadne chuťky ..

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

18.06.2017 19:05

už sa nemôžem dočkať zrelých čerešní na záhrade, hádam tento týždeň už budú, makovú štrúdlu mám ešte radšej ako bublaninu

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

20.06.2017 07:51

ovocné bublaniny sú na leto najideálnejšie koláčiky...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE