Vianočné pečenie: Skús aj tento jednoduchý recept na snehové gule!

Aké druhy koláčikov a vianočného pečiva vypekáte počas sviatkov najčastejšie vy? Asi v každej rodine nájdeme osvedčený recept na medovníky, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Klasikou na slovenskom vianočnom stole sú dozaista aj linecké koláčiky, vanilkové rožky alebo medvedie labky. Milovníci orechov pravdepodobne nedajú dopustiť ani na orechové linecké pečivo a fanúšikovia kokosu si zase vychutnajú kokosové pusinky. Menovať by sme mohli mnoho ďalších dobrôt, ktorých vôňa sa každoročne šíri v predvianočnom období z našich kuchýň. 

I keď prednosť dávame vždy najmä tradičným overeným receptom, na škodu nie je skúšať nejaké nové. Nikdy totiž nevieme, ktoré si obľúbime natoľko, že ich už budeme pripravovať pravidelne. Aj my vám dnes prinášame jeden vianočný recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. Snehové gule si razom zamilujú najmä tí, ktorí obľubujú orechové vianočné pečivo. Tieto guľôčky sú ľahké na prípravu a môžete ich pripraviť z veľmi chutných a zdravých pekanových orechov, prípadne aj z tradičných tuzemských vlašských orechov. V každom prípade sa na vianočnom stole určite dlho neohrejú. Skúsite snehové guľky tento rok aj vy?

Odporúčame: Vianočný čokoládový likér: Tajomstvo dokonalej vianočnej atmosféry?!

vianočné pečenie

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 šálky pekanových orechov (prípadne vlašských)
  • 1 šálku zmäknutého masla
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • práškový cukor na obaľovanie

Postup prípravy:

  • Ako prvé si v miske zmiešame múku, najemno nasekané orechy (pred použitím je ich možné zľahka nasucho opražiť na panvici), kryštálový cukor a vanilkový cukor. 
  • Poriadne premiešame a pridáme na kocky pokrájané zmäknuté maslo. Následne rukami vypracujeme cesto. 
  • Cesto necháme v chladničke postáť asi 30 minút.
  • Potom postupne z cesta tvarujeme menšie guličky a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. 
  • Snehové guľky pečieme pri teplote 180 °C asi 12 až 16 minút. 
  • Keď chytia jemne zlatistý nádych, vytiahneme ich z rúry a necháme chvíľočku postáť.
  • Na záver ešte teplé snehové gule obalíme v práškovom cukru. Môžeme podávať alebo uskladniť do zásoby. Dobrú chuť!

Odporúčame: TOP recept na vianočný punč: Sprav si trhovú pochúťku v pohodlí domova!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

24.12.2020 07:22

Rada vyskúšam, vďaka za recept!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.