Cuketový koláč som ešte nerobila, tak som ho vyskúšala v takejto zdravej verzii na dnešné raňajky. Skvelé na tom je, že v upečenom koláčiku cuketu vôbec necítíť a je naozaj chutný.
Inak moje sťahovanie už je v plnom prúde. Zrovna dnes som rátala svoje kuchárske knihy pri ich triedení – tak mám ich 80. So sebou si môžem zobrať iba zopár :( To je akoby som si mala vybrať medzi svojimi deťmi, ktoré mám radšej... Časopisy som ešte nerátala, tých budú stovky... A ešte 21 tučných šanónov plných receptov (som psycho? ). No bude to zaujímavé ešte :)
Budeme potrebovať:
- 150 g jemne mletých ovsených vločiek
- 20 g kakaa
- pol balíka kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 200 g najemno nastrúhanej cukety
- 40 g Sweet family trstinového cukru (alebo medu)
- 3 vajíčka
- 1 dl mlieka + 30 g kokosového oleja
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si skvelý koláčik Galette s černicami
Postup prípravy:
Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, prilejeme mlieko a olej a nakoniec aj nastrúhanú cuketu. Vločky zmiešame s kakaom a kypriacim práškom a primiešame k zmesi. Nalejeme do malej 20 x 20 cm papierom na pečenie vystlaného plechu a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Pred podávaním môžeme posypať kakaom.
Odporúčame vyskúšať: Recept na Sviežu černicovú tortu
Zdroj: www.angiebakes.com