Všetko, čo budete k tomuto receptu potrebovať sú iba mandle, štipka soli a kvalitný mixér.
Množstvo mandlí nechám na vás, aby ste si spravili množstvo, ktoré bude vyhovovať hlavne vám, taký jeden až dva poháre by mali stačiť.
Čas prípravy neuvediem, doma má každý iný mixér a pri niektorých bude nutné robiť prestávky, aby sa nezahrial a nezlyhal vám po výrobe tohto masla.
Budeme potrebovať:
- mandle
- štipka soli
Odporúčame vyskúšať aj: Raw cheesecake
Postup prípravy:
1. Mandle si môžete vopred krátko opiecť na suchej panvici. Potom ich už len vložte do mixéra a mixujte a sem tam spravte mixéru pauzu, aby si vydýchol.
2. Mandle budú spočiatku vyzerať ako nasekané mandle, neskôr sa z nich spraví mandľová múka a potom konečne začnú uvoľňovať olej.
3. Konzistenciu si odhadnete už smai, ja ho nemám až tak hladké, ako by som chcela, ale v prvom rade som myslela na mixér a na to, že chcem, aby mi ešte niekedy poslúžil.
4. Ak máte mixér výkonnejší, mixujte úplne do hladka a nech vám vaše vlastnoručne vyrobené domáce maslíčko chutí.
Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou