Leto sa pomaly chýli ku koncu. Možno ani nie tak teplotami, ako kalendárnym posunom bližšie k začiatku nové ho školského roka. Využite ešte zostávajúce augustové dni a usporiadajte poriadnu letnú párty. Potrebujete na ňu len zopár „ingrediencií“: milovaných ľudí, obľúbenú hudbu, smiech a zopár skvelých jedál. Ak vám žiadne nenapadajú, pokojne sa inšpirujte našimi letnými gurmánskymi vychytávkami.
Odporúčame: Domáca tvarohová pizza, ktorú môžeš dochutiť podľa seba
Niečo na pitie
Vo veľkom džbáne zmiešajte vychladený grepový a ananásový džús. Podľa chuti prilejte vychladenú vodku (ideálne z mrazničky), pridajte niekoľko kúskov čerstvých jahôd, približne pol hrnčeka trstinového cukru a šťavu z jedného citróna. Dolejte minerálkou, dodajte ľad, ozdobte kolieskami citróna a podávajte.
Niečo na zobnutie
Umytú cuketu nakrájajte pozdĺžne pomocou škrabky na zemiaky. Pokropte olivovým olejom a balzamikovým octom a nechajte marinovať v chladničke približne 20 minút. Riccotu vymiešajte s trochou citrónovej šťavy, osoľte, okoreňte čiernym korením, pridajte nasekané lístky čerstvej bazalky s praženými píniovými orieškami. Cuketové pásiky naplňte zmesou pomocou lyžičky a zrolujte. Na záver môžete ešte pokvapkať trochou olivového oleja a opäť balzamikovým octom.
Pozri aj: Nepečený zákusok, na ktorý nepotrebuješ vajíčka a ani múku!
Niečo sýte
V menšej miske zmiešajte teriyaki omáčku, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak nakrájaný na plátky. Zmesou potrite lososové steaky, osoľte a ochuťte čiernym korením. Nechajte chvíľu marinovať v chladničke a následne ugrilujte. Podávajte s na grile opečenými citrónovými plátkami.
Niečo sladké
Zmiešajte jednu smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a približne lyžicou rumu. Odložte do chladničky. Umyté odkôstkované slivky a broskyne položte na rozpálený gril a opekajte z každej strany cca dve minúty, respektíve kým sa nezjavia prvé stopy „spálenia“. Na misu nalámte sušienky, pridajte smotanovú zmes, nakrájané grilované ovocie a ozdobte čerstvou mätou.
Odporučiť: Si fanúšikom čínskej kuchyne? Skús tento recept na ostrokyslú polievku!