Väčšina z nás obľubuje rýchle jedlá, ktoré zvládneme mať do polhodinky hotové. Jedným z takých receptov je aj cestovinový šalát s parmezánom.
Sezónne jedlá majú vždy niečo do seba, a preto jednou z ingrediencii v recepte je aj čerstvý hrášok, ktorého sezóna trvá len niekoľko týždňov v roku. Využite toto obdobie a pripravte si chutný obed.
Ingrediencie:
- 1 balenie Oravská slaninka kocky Mecom
- 300 g cestovín
- 200 g čerstvého hrášku
- 2 jarné cibuľky
- 50 g strúhaného parmezánu
- kúsok masla
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody približne na 15 minút. Medzitým na rozpálenej panvici orestujeme dozlatista oravskú slaninu, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, čerstvý hrášok a nastrúhaný parmezán.
Krátko opečieme a na záver pridáme do panvice uvarené cestoviny a premiešame. Pred podávaním položíme na cestoviny kúsok masla a posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
9 komentárov
Janka Komadova
31.10.2022 19:13Máme radi robievam podobný
Ján Komada
12.10.2018 07:38mám ho rád občas robievam
Jana Komadová
05.09.2018 22:02Mňamký hneď by som si dala robievam ho občas
Soňa Krátka
31.12.2017 14:21včera som si podobný robila
Daniela Revayová
18.07.2017 14:06Jednoduche, rychle a este aj chutne :-)
Jana Komadová
12.07.2017 22:58občas robievam
Mária Frnová
20.06.2017 07:56cestovinové šaláty sa dajú robiť na tisíc spôsobov, je to zaručená chutná rýchlovka
Daniela Bieliková
12.06.2017 17:56Cestovinové šaláty mám rada, robím hlavne z celozrnných cestovín, čerstvej zeleniny,s korením a gréckym jogurtom...
Lucia Valková
11.06.2017 10:01Dobrý tip na rýchly obed alebo večeru,robievam podobné..