Väčšina z nás obľubuje rýchle jedlá, ktoré zvládneme mať do polhodinky hotové. Jedným z takých receptov je aj cestovinový šalát s parmezánom.
Sezónne jedlá majú vždy niečo do seba, a preto jednou z ingrediencii v recepte je aj čerstvý hrášok, ktorého sezóna trvá len niekoľko týždňov v roku. Využite toto obdobie a pripravte si chutný obed.
Ingrediencie:
- 1 balenie Oravská slaninka kocky Mecom
- 300 g cestovín
- 200 g čerstvého hrášku
- 2 jarné cibuľky
- 50 g strúhaného parmezánu
- kúsok masla
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody približne na 15 minút. Medzitým na rozpálenej panvici orestujeme dozlatista oravskú slaninu, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, čerstvý hrášok a nastrúhaný parmezán.
Krátko opečieme a na záver pridáme do panvice uvarené cestoviny a premiešame. Pred podávaním položíme na cestoviny kúsok masla a posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová