V zimných mesiacoch na nás neustále striehnu rôzne nepríjemné choroby, ako chrípka, kašeľ či nádcha. Neexistuje preto lepší pocit, ako keď sa po večernej zimnej prechádzke zahrejeme dobrou polievkou.
Cesnaková polievka s klobáskou vás nielen zahreje, no aj poriadne zasýti. A naviac, má v sebe množstvo zdravých výhod. O liečivých účinkoch cesnaku sa totiž presviedčame stále častejšie. Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že je účinnejší ako antibiotiká. Látka alicín, ktorú cesnak obsahuje, pomáha znižovať hladinu cholesterolu, krvný tlak, zabraňuje tvorbe krvných zrazenín, znižuje riziko vzniku aterosklerózy a zabíja škodlivé organizmy v našom tele, vrátane baktérií, spôsobujúcich chrípku, nachladnutie a kašeľ. Cesnaková polievka, ktorú vás naučíme pripravovať je nielen veľmi rýchla, no jednoznačne aj nesmierne chutná! Tentokrát dokonca aj s krátkym videonávodom, ktorý si môžete pozrieť nižšie. :)
Čo budeme potrebovať?
- 2 ks gombaseckej klobásy Mecom
- 6 ks zemiakov
- 200 ml smotany na varenie
- hladkú múku
- 25 g masla
- 2 ks slepačieho bujónu
- 6 strúčikov cesnaku
- nastrúhaný syr
Očistíme si 6 strúčikov cesnaku, ktoré pretlačíme a opražíme na masle spolu s troškou múky. Pridáme približne 1,5 litra vody, očistené zemiaky nakrájané na kocky, a kolieska klobásky. Následne pridáme slepačí bujón a všetko povaríme až dovtedy, kým nám zemiaky s klobásou nezmäknú. Na záver pridáme smotanu na varenie a chvíľku ešte všetko necháme povariť. Pri podávaní cesnakovú polievku dozdobíme nastrúhaným syrom a kolieskami klobásky. Dobrú chuť!
Bude sa ti páčiť: Recept: Vianočná kapustnica
Zdroj foto: Anna Krasňanská