Banánovo-ovsené lievance – zdravý a chutný štart do nového dňa

Čo najradšej raňajkujete vy? Niektorí si nedoprajú nič, iní bez raňajok nedokážu opustiť domov. Mnohí obľubujú najmä slané raňajky, napríklad v podobe pečiva, nátierok, šunky, syrov, vajíčok a podobne. Iní zase patria do tímu sladkých raňajok. Ako ste na tom vy? 

Aj sladké lievance môžu byť správnym naštartovaním do celého dňa, najmä ak ide o zdravú maškrtu. Neobsahujú žiadny pridaný cukor ani múku a máte ich hotové do štvrť hodinky. 

 

Jednoduchosť receptu poteší najmä začiatočníkov, no aj tých, ktorí ráno v kuchyni netrávia veľa času. Recept na banánovo-ovsené lievance je z knihy Z fitka do kuchyne 2, ktorú napísalo niekoľko trénerov zo Slovenskej a Českej republiky.

Suroviny na najlepšie banánové lievance:

  • 1 veľký banán (vhodné sú zrelé banány, ktoré sú sladšie)
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc ovsených vločiek (najlepšie jemné)
  • ½ lyžičky prášku do pečiva (nemusí byť)
  • ½ lyžičky vanilkového prášku alebo extraktu (nemusí byť)
  • 1 lyžička oleja (najlepšie kokosového)

Čím poliať banánové lievance:

  • 1 balenie tvarohu (najlepšie Rajo hrudkovitý odtučnený, 125g balenie)
  • 1 balenie bieleho jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • čerstvé ovocie na ozdobu

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Z fitka do kuchyne 2

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Lucia Hausknechtová

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Lucia Hausknechtová

Ako pripraviť banánové lievance:

Banán rozpučíme vidličkou, primiešame vajce, ovsené vločky, prášok do pečiva a vanilkový prášok. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a tvoríme malé lievance. Opekáme z každej strany cca 3 minúty.

Tvaroh zmiešame s jogurtom a medom, nalejeme na lievance a posypeme čerstvým ovocím. Najlepšie sú čučoriedky. Ak nemáte radi tvaroh alebo "nenaháňate bielkoviny" stačí použiť jogurt, prípadne namiesto čerstvého ovocia malý kopček džemu. Hotovo do 15 minút. Zdravé banánové lievance si zamilujete. Dobrú chuť!

Čo fitness banánové lievance obsahujú (1 porcia):

  • 355 kalórií
  • 16 g bielkovín
  • 15,5 g tuku
  • 37,5 g sacharidov

Odporúčame: Púpava lekárska a zázračný púpavový med: Pripravovali ho aj naše babičky!

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Lucia Hausknechtová

Banánovo-ovsené lievance

Zdroj: Lucia Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

15 komentárov

Beata Mintalova

Beata Mintalova

05.04.2015 09:27

vyskušam hoci u nas kokosovy olej nekupim

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

05.04.2015 19:36

tieto lievance som už robila a chutili celej rodinke

Vaše meno:

Andrea Vidová

Andrea Vidová

05.04.2015 21:34

tak takéto som ešte neskúšala,takže ďakujem za skvelý nápad s tým banánom

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.04.2015 09:17

Poznám a robievám sú chutné

Vaše meno:

Anna Kovanicova

Anna Kovanicova

01.05.2015 18:34

Taketo lievance som uz robila (miesto vlociek isla spaldova muka) a zial, nevydarili sa. Neviem, v com bol problem, ale nechutili nam a skoncili v kosi.

Vaše meno:

Lenka Strecková

Lenka Strecková

04.05.2015 21:34

super receptík

Vaše meno:

Maria Šimkova

Maria Šimkova

06.05.2015 21:49

toto určite vyskušame, suroviny už mam na nakupnom zozname

Vaše meno:

Maria Vallova

Maria Vallova

07.05.2015 11:36

super vyskušam

Vaše meno:

Jana

Jana

11.05.2015 14:40

už som vyskúšala, chutia vynikajúco:)

Vaše meno:

Gabriela Diheneščíková

Gabriela Diheneščíková

13.05.2015 09:30

vyzerá to veľmi chutne

Vaše meno:

Marcela Šagátová

Marcela Šagátová

13.05.2015 11:56

Vyskúšam :) a ten kokosový olej by sa dal čím nahradiť? Nemôžem ho používať tak preto sa pýtam. Vďaka

Vaše meno:

Aneta Mitterová

Aneta Mitterová

15.05.2015 21:24

Určite vyskúšam :) vyzerajú veľmi chutne.

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

21.05.2015 21:32

vyzkouším a dám vědět

Vaše meno:

Gréta Katiová

Gréta Katiová

06.07.2015 12:08

určite vyskúšam, super :)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.10.2021 13:23

Už dlhšie chcem takúto zdravšiu variantu lievancov vyskúšať, ale vždy sa bojím aby mi vyšli. Vyskúšam presne podľa tohto receptu :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.