Tak takéto raňajky aj každý deň! Klasickú ovsenú kašu môžem, ale zapečená kaša mi chutí stokrát viac! Rozpis je na dve väčšie porcie, v menších miskách aj na tri. Zasýtilo ma to na riadne dlhú dobu. Použiť môžete čerstvé aj mrazené ľubovoľné ovocie. Zapekaná kaša s ovocím si vás jednoducho získa.
Odporúčame: Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú
Pečená ovsená kaša - budeme potrebovať:
- 1 a pol hrnčeka ovsených vločiek (jemne mletých)
- za hrsť nasekaných orechov
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 a pol hrnčeka ovocia (čučoriedky u mňa)
- 1 hrnček mlieka
- 1 lyžica masla
- 1 vajíčko
- 2 lyžice medu
- čoko kúsky
Odporúčame vyskúšať aj: Jablkovo – orechový koláč
Angie pečie - zapečená ovsená kaša s čučoriedkami - postup prípravy:
Ovsené vločky zmiešame s orechmi a kypriacim práškom, primiešame ovocie, poprípade aj čoko kúsky.. Zapekacie misky alebo jednu väčšiu misu vymažeme maslom a nasypeme do nich túto zmes. Mlieko dáme do malého hrnca s maslom a medom a zohrievame, kým sa maslo úplne nerozpustí. Pridáme vajíčko, prešľaháme a vločky zalejeme mliekom spolu so zmesou v miskách. Na vrch ešte uložíme ovocie, prípadne kolieska banánu alebo čoko kúsky a dáme zapiecť pri 180°C - pečieme cca 30 minút, keď už vrch začne hnednúť, tak je to pomaly hotové.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Broskyňovú panna cottu
Zdroj: www.angiebakes.com
Aktualizované na 24.06.2024
Aktualizovaný článok: 24.06.2024