Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú

Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake)

Čučoriedky obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok, prečo ich teda nepridať do zákuska? Čučoriedkový koláč si zamilujete!

Drobné guľaté ovocie, ktoré dokáže zaujať svojou farbou, ale aj chuťou. Čučoriedky patria medzi tie druhy ovocia, ktoré prospievajú nášmu telu. Obsahujú mimoriadne veľké množstvo karoténov, vlákniny, vitamínu C a vápnika, vďaka čomu sa ich oplatí počas sezóny konzumovať vo veľkom množstve, no i namraziť na horšie časy (teda na obdobie, kedy nie je ich sezóna). Asi 85 % ich hmotnosti tvorí voda a tiež treba podotknúť, že majú málo kalórií. Tak prečo ich nevyužiť aj v koláčiku?

Čučoriedkový koláč bez cukru - určite ním nepohrdnú ani vaši víkendoví hostia! Ako na to?

Ak máte chuť na čučoriedkový koláč alebo máte ohlásenú návštevu, ktorú chcete potešiť skvelým zákuskom, tak tento cheesecake im určite ulahodí. Pusťte sa teda do jeho prípravy!

Odporúčame: Recept na cuketové muffiny: Lepšie si určite nejedla!

čučoriedkový cheesecake
Shutterstock®

Na čučoriedkový cheesecake budete potrebovať:

  • 150 g masla
  • 2 hrnčeky ovsenej múky
  • 3 lyžice medu
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli

Na plnku potrebujete:

  • 150 g jemného tvarohu
  • 150 g ricotty
  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice ovsenej múky
  • 5 lyžíc medu
  • čerstvé čučoriedky

čučoriedkový zákusok
Shutterstock®

Nepečený čučoriedkový koláč bez pridaného cukru - vsaďte kartu na toto zdravé maškrtenie!

Skôr, než sa pustite do prípravy koláča, predhrejte si rúru na 180 °C. Tak a teraz sa môžete pustiť do prípravy. Ako prvé v miske zmiešame ovsenú múku, prášok do pečiva a soľ. K sypkej zmesi pridáme maslo a med. Pomocou rúk si vymiesime cesto, ktoré následne preložíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto rovnomerne rozložíme a poriadne ho postláčame (pomôcť si môžete aj dnom pohára).

V ďalšej miske zmiešame tvaroh s ricottou, pridáme vajíčka, med, múku a dobre premiešame. Vytvorenú tvarohovo-ricottovú plnku vylejeme na cesto a na vrch poukladáme čučoriedky. Nimi určite šetriť nemusíte.

Pripravený čučoriedkový koláč s čerstvým ovocím pečieme približne 40 minút a po dopečení necháme dobre vychladnúť. Prajeme vám príjemné maškrtenie.

Pozri tiež:  Recept na čučoriedkový džem: Odporúčaný všetkými skúsenými gazdinkami

Aktualizované na 22.06.2024

Aktualizovaný článok: 22.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

28.08.2020 22:35

Ten vyzerá veľmi pekne a určite tak aj chutí.Také ovocné koláčiky a zákusky sú naj...

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

28.08.2020 23:10

vyzerá dobre

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

29.08.2020 06:35

Výborný, pripravujeme podobne!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

29.08.2020 11:28

vyzerá úchvatne

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

29.08.2020 14:52

Fantázia,takéto koláčiky u nás idú na dračku...

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

06.10.2020 14:16

Parádny koláčik, s čučoriedkami musí byť fantastický!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.