Poznáte ten moment, keď sa máte postaviť za kuchynský pult a vykúzliť dobré jedlo? Často vás nič nenapadá a máte pocit, že varíte neustále dookola tie isté jedlá. To ešte nespomíname tú hrozivú predstavu, že pri varení strávite možno aj niekoľko hodín.
Avšak, nie vždy sú dobré jedlá len komplikované a zdĺhavé na prípravu.
Práve preto vám dnes prinášame veľmi jednoduchý, zdravý, chutný a ešte aj lacný recept.
Odporúčame prečítať: Recept na chutný domáci burger
Ingrediencie:
Na zemiaky potrebujeme:
1 biela cibuľa, bylinková soľ, mletá rasca, rozmarín, maslo, jeden strúčik cesnaku
Na mäso potrebujeme:
1 biela a 1 červená cibuľa, kuracie prsia, jeden strúčik cesnaku, bylinková soľ, mletá rasca, bravčová masť, vegeta
Na šalát potrebujeme:
1/2 ľadového šalátu, dve mrkvy, jedna červená cibuľa, olivy, jedna paprika, niva syr, tvrdý syr, bylinková soľ
Na cesnakovú omáčku potrebujeme:
1/2 kyslej smotany, lyžicu tatarskej omáčky, kečup, cesnak
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Čokoládový koláč z mandľovej múky
Príprava a varenie zemiakov:
Na začiatok si nakrájajte zemiaky. Snažte sa urobiť skôr tenšie plátky zemiakov, aby sa rýchlejšie uvarili. Cibuľku si osmažíme na masti a keď je zlatisto-priesvitná, pridáme zemiaky. Samotné zemiaky urobíme len na masle, budú omnoho chutnejšie a lahodnejšie. Na dochutenie odporúčame pridať 2-3 kúsky rozmarínu, bylinkovú soľ, mletú rascu a jeden strúčik cestnaku.
Odporúčame prečítať: FIT cookies s hrozienkami a čokoládou
Príprava a varenie mäsa:
Na začiatok si nakrájame jednu bielu a jednu červenú cibuľu. Naraz ich osmažíme na masti a následne pridáme nakrájané kuracie mäso. Ihneď pridáme aj jeden strúčik cesnaku, bylinkovú soľ, mletú rascu a vegetu. Keďže sú ingrendiencie od začiatku s mäsom v panvici, počas dusenia sa mäsko nimi nasiakne a nadobudne jemnú chuť.
Odporúčame prečítať: Chutný recept na sladučké Perníkové tiramisu
Príprava šalátu:
Do šalátu si môžete pridať ľubovoľný druh zeleniny. My sme zvolili ľadový šalát, mrkvu, papriku, červenú cibuľu, olivy a dva druhy syru. Po jemnom osolení bylinkovou soľou všetko zmiešame a necháme odstáť, aby sa jednotlivé chute skombinovali.
Odporúčame prečítať: Domáci recept: Cisársky trhanec
Príprava a spracovanie omáčky:
Omáčku si pripravíme z kyslej smotany, tatárskej omáčky, ostrého kečupu a cesnaku. Množstvo jednotlivých ingrediencií zvolíme podľa chuti a obľuby.
Odporúčame prečítať: Vyrobte si skvelý írsky likér BAILEYS
Príprava trvá: 10 minút
Varenie: 20 minút
Keď je všetko dovarené a dochutené, jednotlivé jedlá naaranžujeme spolu na tanier a ozdobíme cesnakovou omáčkou.
Želáme vám DOBRÚ CHUŤ!