Určite väčšina z vás pozná flapjacky, raw tyčinky a vlastne také zdravšie alternatívy sladkých tyčiniek, ktoré si môžete vziať na cestu, do školy, do práce alebo si ich môžete vychutnať, keď dostanete chuť na sladké.
Ja osobne si takéto tyčinky vyrábam veľmi rada doma a nakoľko vo väčšine tyčiniek z obchodov je popridávaných veľa zbytočností, ktoré by tam v konečnom dôsledku ani nemuseli byť, doma si do nich pridám len to, čo obľubujem :) Rovnako tak môžete urobiť aj vy a ak sa vám táto myšlienka páči, možno vás zaujme aj dnešný recept na domáci flapjack, ktorý vás nabije energiou a je ideálny aj do tohto teplého počasia. Ste zvedaví prečo?
Tieto tyčinky sú chladené v mrazničke a tak ich môžete konzumovať hneď po vytiahnutí z mrazničky alebo ich môžete jednoducho nechať trošku rozmraziť.
Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus
Ingrediencie na malý plech rozmerov 30x20cm:
- 100gr jemne mletých ovsených vločiek
- 100gr kešu orechov natural
- 50gr domáceho musli
- 1/2čl cejlónskej škorice
- 2PL medu (resp. množstvo vlastnej chuti)
- 75gr mandľového masla (môžete nahradiť aj arašidovým alebo kešu maslom)
- 5 kvapiek vanilkovej arómy (voliteľné)
- 1 banán
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Celé kešu orechy nasekáte na väčšie kúsky a zmiešate s ovsenými vločkami, domácim musli a škoricou.
Do misky primiešate mandľové maslo, med, roztlačený banán, vanilkovú arómu a všetko spolu premiešate, aby vznikla hustá hmota. Túto hmotu premiestnite na menší obdĺžnikový plech a uložíte do mrazničky najlepšie cez noc.
Ak by ste chceli tenšie tyčinky, tak môžete použiť väčší plech. Na druhý deň nakrájate hmotu do tvaru tyčiniek a môžete konzumovať.
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk