Zdravý recept: Letný šalát s reďkovkami

Počas horúcich dní dobre padne ľahký obed, ktorý osvieži a zároveň nezaťaží žalúdok. Medzi takéto jedlá patria aj zeleninové šaláty, ktorých by sme sa nemali vzdávať ani počas zvyšku roka.

 

Sezóna reďkoviek je v plnom prúde, preto je skvelý čas na vyskúšanie Letného šalátu s reďkovkami. Recept je z knihy Šaláty, ktorá ponúka desiatky chutných nápadov na takéto zdravé obedy.

 

Recept:

  • 300 g zelených šalátových listov
  • 1 viazanička reďkoviek
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 žltá paprika
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 polievková lyžica bieleho vínneho a estragónového octu
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • zopár kvetov kapucínky

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Šaláty (recenzia)

Letný šalát s reďkovkami

Zdroj: Shutterstock®

Letný šalát s reďkovkami

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Šalátové listy poodlamujeme z hlúba a v dostatočnom množstve studenej vody ich rýchlo, no dôkladne umyjeme. Osušíme a potrháme na menšie kúsky. Reďkovky očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Šalátovú uhorku umyjeme a takisto pokrájame na jemné plátky. Papriku po dĺžke rozkrojíme, odstránime jadierka, umyjeme a pokrájame na jemné pásiky. Vajcia olúpeme a pokrájame na osminky.

 

Na zálievku zmiešame biely vínny a estragónový ocot s horčicou, soľou a čiernym korením. Za stáleho šľahania metličkou po kvapkách pridávame olej a potom znova dochutíme. Šalátové listy zmiešané s paprikou, reďkovkou a uhorkou prelejeme zálievkou a dôkladne premiešame. Šalát rozdelíme na štyri taniere, obložíme vajcami a ozdobíme kvetmi kapucínky (málokto vie, že kvety tejto rastliny sú jedlé). 

 

Dobrú chuť!

Letný šalát s reďkovkami

Zdroj: Shutterstock®

Letný šalát s reďkovkami

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Jana Komadová

Jana Komadová

05.08.2015 15:14

robievam je chutný akurát kvietočky kapucinky tam nedávam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

15.08.2015 17:03

šaláty, o je to naj v týchto horúčavách, zasýtia, osvieža

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

25.08.2015 12:24

fajný, no mala som ho bez kapucíniek

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

25.08.2015 18:52

redkovky milujem :)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

05.10.2021 18:53

Hmm reďkovky a hlavne tie štipľavé z domácej záhradky chutia najlepšie :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.