Pomarančovo-orieškové brownies sú jednoduchým, rýchlym a hlavne zdravším variantom dobre známych brownies.
Neobsahujú v sebe žiadnu múku, a to im rozhodne na chuti neuberá. Naopak, kombinácia kakaa, v spojení s pomarančom, banánom, orieškami a jahodami im dodá vyváženú a lahodnú chuť.
Je len na vás, aké brownies si pripravíte. Základnou ingredienciou je kakao, pomaranč a banán, ale s ostatnými prísadami sa môžete pohrať podľa svojej chuti. Vnútro koláčika môžete naplniť napríklad rôznymi druhmi orechov, sušeného ovocia alebo aj kúskami horkej čokolády. Vrch je kvôli vyváženosti chuti najlepšie dozdobiť čerstvými jahodami, môžete k nim však pridať ako ďalšiu ozdobu napríklad čučoriedky, maliny alebo orechy a vrch brownies môžete preliať roztopenou horkou čokoládou.
Odporúčame prečítať: Beauty recepty: Avokádom na suché vlasy, pokožku a vrásky
Ingrediencie:
- 1 pomaranč
- 2 banány
- 2 vajíčka
- 80 gramov orieškov (lieskovcové, vlašské)
- 50 gramov kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 40 gramov sladidla (agáva, med)
- jahody na dozdobenie
- sušené brusnice (dobrovoľné)
Odporúčame prečítať: Domáce recepty: Zdravé ovocné müsli tyčinky
Postup prípravy:
Pomaranč si ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a zalejeme vodou tak, aby bol ponorený. Varíme prikrytý približne 25 minút. Roztlačíme si dva banány, pridáme vajíčka, kakao a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a do zmesi vmiešame oriešky (najlepšie je si ich nakrájať na menšie kúsky). Zlejeme vodu z pomaranča a rozmixujeme ho. Následne spojíme obe zmesi dokopy a nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia po dobu 40 minút. Koláč necháme vychladnúť a na vrch pridáme jahody nakrájané na plátky. Jahody nám výraznú chuť koláča zjemnia a dodajú mu sviežu chuť.
Tip: Ak máte radi sušené ovocie, pokojne si môžete primiešať do cesta sušené brusnice. Najlepšie je nakrájať si ich na menšie kúsky.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Bolesť hlavy: Osvedčené masážne cviky, ako sa jej rýchlo a účinne zbaviť
shutterstockphotos.com