Suroviny na prípravu:
• 240 g múka hladká špaldová celozrnná
• 140 g múka hrubá špaldová celozrnná
• 130 g cukor trstinový
• 1 ks prášok do pečiva bez fosfátov
• 70 ml kokosový olej
• 325 ml rastlinné mlieko
• 2 ks prezreté banány (menšie)
Množstvo: 1 menší plech
Doba prípravy: 15 minút príprava
Doba pečenia: 20 - 25 min. na 180 °C
Postup prípravy Špaldovej bublaniny:
1. V mise si zmiešame hladkú a hrubú špaldovú múku, pridáme trstinový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu premiešame.
2. K sypkej zmesi pridáme kokosový olej a premiešame.
3. Banány spolu s mliekom si rozmixujeme do hladka a takto pridáme do cesta.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty - Brownies z červenej repy
4. Plech na pečenie si vymažeme olejom (ja som použila kokosový) a vysypeme kokosom.
5. Som zvyknutá pouźívať na vysypanie plechu kokos, môžete použiť to, na čo ste zvyknutý alebo vysteľte plech papierom na pečenie.
6. Cesto vylejeme na plech na pečenie a na vrch cesta poukladáme rovnomerne čerešne .
Koláč pečieme približne 20 až 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Odporúčame vyskúšať: Polievka z maslovej tekvice
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk