Zdravý recept: Špaldová bublanina

Suroviny na prípravu:

 

• 240 g múka hladká špaldová celozrnná
• 140 g múka hrubá špaldová celozrnná
•   130 g cukor trstinový
•   1 ks prášok do pečiva bez fosfátov
•   70 ml kokosový olej
•   325 ml rastlinné mlieko
•   2 ks prezreté banány (menšie)

 


Množstvo: 1 menší plech
Doba prípravy: 15 minút príprava
Doba pečenia:  20 - 25 min. na 180 °C
 

 

Postup prípravy Špaldovej bublaniny: 

 

1. V mise si zmiešame hladkú a hrubú špaldovú múku, pridáme trstinový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu premiešame.

 

2. K sypkej zmesi pridáme kokosový olej a premiešame.

 

3. Banány spolu s mliekom si rozmixujeme do hladka a takto pridáme do cesta.

 

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé recepty - Brownies z červenej repy

recept na špaldovú bublaninu

Zdroj: Janka Pačeková

4. Plech na pečenie si vymažeme olejom (ja som použila kokosový) a vysypeme kokosom.

 

5. Som zvyknutá pouźívať na vysypanie plechu kokos, môžete použiť to, na čo ste zvyknutý alebo vysteľte plech papierom na pečenie.

 

6. Cesto vylejeme na plech na pečenie a na vrch cesta poukladáme rovnomerne čerešne .

Koláč pečieme približne 20 až 25 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 

Odporúčame vyskúšať:  Polievka z maslovej tekvice

recept na špaldovú bublaninu

Zdroj: Janka Pačeková

 

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.10.2021 13:30

Podľa mňa niet nad klasickú bublaninu ako od babičky :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.