Jednoduchý a rýchly recept na Sladké jablkové mafiny

Malé nadýchané koláčiky, ktoré dokážeme pripraviť na stovky rôznych spôsobov. Aj tak by sa dali jednou vetou opísať obľúbené mafiny. Základom je nadýchané cesto a papierové košíčky, bez ktorých by tento obľúbený dezert stratil svoj šmrnc.

 

Keďže prichádza sezóna jabĺk, toto šťavnaté jesenné ovocie je ideálnou surovinou do Jablkových mafín z kuchárskej knihy Cupcaky a koláčiky

 

 Suroviny (12 mafinov):

 

  • 1 olúpané a ostrúhané jablko
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 115 g jemného trstinového cukru + trochu na posypanie
  • 200 g hladkej múky
  • 85 g hrubej múky
  • 4 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica mletého korenia do múčnikov
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 60 g nasekaných pekanových orechov
  • 250 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 vajce

 

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Cupcaky a koláčiky (recenzia)

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Rúru predhrejte na 200 °C. Do formy na 12 mafinov vložte košíčky. Do misy vložte postrúhané jablko, prilejte citrónovú šťavu a premiešajte. Pridajte 4 lyžice cukru a na 5 minút odložte.

 

Medzitým do veľkej misy preosejte hladkú a hrubú múku, pridajte prášok do pečiva, korenie a soľ. Vmiešajte zvyšný cukor a orechy a v strede urobte jamku. Vyšľahajte spolu mlieko, olej, vajce a pridajte jablko. Zmes vlejte do jamky a zľahka zmiešajte, aby vzniklo hrudkovité cesto.

 

Cesto naložte do košíčkov asi do 3/4. Pečte približne 20 – 25 minút, kým vrch nebude vyklenutý a hnedý. Preložte mafiny na kovovú mriežku a posypte cukrom. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

12 komentárov
Lenka Lapuniková

Lenka Lapuniková

30.09.2016 08:00

Cez víkend ich vyskúšam.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

30.09.2016 19:37

mafinky z jabĺk som veru ešte nerobila

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

01.10.2016 06:50

robievam veľmi podobné a sú super

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

01.10.2016 14:46

určitě budou výborné, také je vyzkouším

Vaše meno:

Miroslav Hajzuš

Miroslav Hajzuš

03.10.2016 12:50

vyzerajú chutne

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

04.10.2016 08:17

vyzerajú byť úžasné :-) určite vyskúšam z domácich jablk

Vaše meno:

Jana

Jana

08.10.2016 20:15

vyzerajú úžasne, len sa do nich zahryznúť:)

Vaše meno:

Stanislav V.

Stanislav V.

10.10.2016 19:48

Mňam :)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

20.10.2016 09:38

vyzerajú veľmi dobre

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

09.12.2016 09:32

aj ja pekavam jablkové mafíny

Vaše meno:

Ivana Čekanová

Ivana Čekanová

11.12.2016 21:36

vyzerajú chutne :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:01

Niečo pre mňa :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE