Americká pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, obed aj na večeru a chutí naozaj lahodne... Grilled cheese je naozajstná delikatesa a najkrajšia na ňom je jeho jednoduchosť. Nepotrebujete naň veľa ingrediencií, zväčša ich máte doma v chladničke a môžete ho pripravovať na niekoľko spôsobov, podľa toho, čo máte vy a vaša rodina radi.
Neváhajte si pripraviť grilled cheese sendvič!
My vás naučíme, ako pripraviť grilled cheese sendvič na klasický spôsob. Ako sme už spomínali, nebojte sa doň pridať ingrediencie, ako je zelenina či šunka alebo si klasické prísady nahraďte tým, čo máte práve doma. Recept na grilled cheese sendvič si zamilujete!
Ingrediencie na grilled cheese sendvič
Grilled cheese znamená v preklade „grilovaný syr“. Je teda celkom jasné, že hlavnou a najdôležitejšou prísadou v tomto recepte bude práve syr.
Na dve porcie tohto grilovaného sendviča budete potrebovať:
- 4 krajce chleba (môžete použiť klasický kváskový, no najlepšie bude recept chutiť zo sendvičového alebo toastového chleba)
- 2 plátky bieleho syra (gouda, eidam, atď.)
- 2 plátky syra Chedar
- zmäknuté maslo
- ďalšie voliteľné prísady: kyslé uhorky, paradajky, šunka, saláma,...
Vyskúšaj naše tipy: Vieme, čo prináša šťastie do domova. Poznáš tieto zásady?
Shutterstock®
Zásady správnej prípravy
Nič jednoduchšie, ako je grilled cheese sendvič, azda ani neexistuje. Pri jeho príprave sa držte niekoľkých zásad:
- Tuk nikdy nepridávajte do panvice, ako by ste to možno spravili pri iných receptoch. Pri grilled cheese sendviči ide maslo priamo na chlieb. Preto musí byť zmäknuté, aby sa s ním ľahko manipulovalo.
- Dôležitá je teplota panvice. Rozpáľte ju na strednú teplotu. Nesmie byť ani príliš teplá, ani studená. Sendvič potrebuje čas na to, aby nabral krásnu zlatistú farbu.
- Výber syra je kľúčový. Zásadou je, aby sa dobre topil, takže by mal byť viac percentný.
Ako na to?
Keď sme si všetky zásady správnej prípravy ujasnili a uložili v hlave, môžeme začať so samotnou prípravou. Jadrovú vedu však nečakajte.
- Panvicu si rozpáľte na strednú teplotu. Grilled cheese môžete pripraviť aj na grilovacej panvici alebo priamo na grile.
- Na krajec chleba si položíme jeden plátok žltého a jeden plátok bieleho syra. Zatvoríme druhým krajcom.
- Z oboch vonkajších strán chlieb potrieme zmäknutým maslom.
- Sendviče hodíme na panvicu a opekáme 2-3 minúty z každej strany, pekne dozlatista, kým sa syr vo vnútri celkom neroztopí a nespojí chleby ako lep.
- Servírujeme s hranolkami alebo len so zeleninou či inými obľúbenými prísadami.
Prajeme vám dobrú chuť.
Aktualizované na 02.08.2024
Aktualizovaný článok: 02.08.2024
15 komentárov
Zuzana Szocsova
01.12.2018 10:21robievam casto podobne syrove sendvice
Ján Komada
18.10.2018 19:36jednoduché rád vyskúšam
Angela Gavlasová
01.09.2018 22:08Lákavé a jednoduché, zajtra vyrábame na raňajky.
Daniela Revayová
24.07.2018 14:32Mnaaam, toto by som si hned dala....
Marta Kendrová
18.07.2018 07:17Určite vyskúšam:)
Zuzana Beránková
21.06.2018 14:20to musim vyskusat :-)
Marianna Rajniaková
09.06.2018 11:16dala by som si.. mám rada syry s opečeným chlebom a nesmie chýbať zelenina
Jana Komadová
08.06.2018 20:59Určite vyskúšam
Marika Michálková
06.06.2018 21:27jednoduché a dobré
Mária Chromíková
06.06.2018 17:34lákavé raňajky mám rada sýr a ešte k tomu tanier zeleniny ...
Soňa Horáčková
06.06.2018 14:13vyzerá to super, určite vyskúšam
Milka Damašková
05.06.2018 01:29Také jednoduché jedlo a aká lahôdka to je :)
Elena Švachová
01.06.2018 20:53hmmm,takéto pochúťky mám rada.
Marta Bujdošová
01.06.2018 14:55vyzera lakavo ....
viktor labakann
01.06.2018 05:07Už sa týmito menami do zad ku............... vraj "The Art Of Grilled Cheese " to je čo?
Nie vám hanba??????????????????????
Martin
02.08.2024 16:24Wow :D