Americká pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, obed aj na večeru a chutí naozaj lahodne... Grilled cheese je naozajstná delikatesa a najkrajšia na ňom je jeho jednoduchosť. Nepotrebujete naň veľa ingrediencií, zväčša ich máte doma v chladničke a môžete ho pripravovať na niekoľko spôsobov, podľa toho, čo máte vy a vaša rodina radi.
Neváhajte si pripraviť grilled cheese sendvič!
My vás naučíme, ako pripraviť grilled cheese sendvič na klasický spôsob. Ako sme už spomínali, nebojte sa doň pridať ingrediencie, ako je zelenina či šunka alebo si klasické prísady nahraďte tým, čo máte práve doma. Recept na grilled cheese sendvič si zamilujete!
Ingrediencie na grilled cheese sendvič
Grilled cheese znamená v preklade „grilovaný syr“. Je teda celkom jasné, že hlavnou a najdôležitejšou prísadou v tomto recepte bude práve syr.
Na dve porcie tohto grilovaného sendviča budete potrebovať:
- 4 krajce chleba (môžete použiť klasický kváskový, no najlepšie bude recept chutiť zo sendvičového alebo toastového chleba)
- 2 plátky bieleho syra (gouda, eidam, atď.)
- 2 plátky syra Chedar
- zmäknuté maslo
- ďalšie voliteľné prísady: kyslé uhorky, paradajky, šunka, saláma,...
Vyskúšaj naše tipy: Vieme, čo prináša šťastie do domova. Poznáš tieto zásady?
Zásady správnej prípravy
Nič jednoduchšie, ako je grilled cheese sendvič, azda ani neexistuje. Pri jeho príprave sa držte niekoľkých zásad:
- Tuk nikdy nepridávajte do panvice, ako by ste to možno spravili pri iných receptoch. Pri grilled cheese sendviči ide maslo priamo na chlieb. Preto musí byť zmäknuté, aby sa s ním ľahko manipulovalo.
- Dôležitá je teplota panvice. Rozpáľte ju na strednú teplotu. Nesmie byť ani príliš teplá, ani studená. Sendvič potrebuje čas na to, aby nabral krásnu zlatistú farbu.
- Výber syra je kľúčový. Zásadou je, aby sa dobre topil, takže by mal byť viac percentný.
Ako na to?
Keď sme si všetky zásady správnej prípravy ujasnili a uložili v hlave, môžeme začať so samotnou prípravou. Jadrovú vedu však nečakajte.
- Panvicu si rozpáľte na strednú teplotu. Grilled cheese môžete pripraviť aj na grilovacej panvici alebo priamo na grile.
- Na krajec chleba si položíme jeden plátok žltého a jeden plátok bieleho syra. Zatvoríme druhým krajcom.
- Z oboch vonkajších strán chlieb potrieme zmäknutým maslom.
- Sendviče hodíme na panvicu a opekáme 2-3 minúty z každej strany, pekne dozlatista, kým sa syr vo vnútri celkom neroztopí a nespojí chleby ako lep.
- Servírujeme s hranolkami alebo len so zeleninou či inými obľúbenými prísadami.
Prajeme vám dobrú chuť.
Aktualizované na 02.08.2024
Aktualizovaný článok: 02.08.2024