Recept na nepečené čokoládové bonbóniky truffles

Nie vždy máme čas na zdĺhavé pripravovanie dezertu a niekedy sa nám piecť vôbec nechce. Predsa len po varení, upratovaní a práci v záhrade sa tomu nikto nemôže čudovať. Lenže chuť na sladké, prekvapivo, nezmizla. Vyskúšajte čokoládové bonbóniky truffles. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý spočíva len v zmiešaní pár surovín.

 

Tento nepečený dezert poteší vaše chuťové bunky. Je špecifický najmä v tom, že neobsahuje žiaden pridaný cukor. Niekomu teda chuť na sladké možno nezaženie. Pokojne si však doň môžete pridať cukor alebo zvoliť takú posýpku či polevu, ktorá bude sladká.

 

Odporúčame prečítať: Fit dobrota: to sú avokádovo – tvarohové guľky

 

Budeme potrebovať:

  • 300 g kvalitnej horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • likér (čokoládový, karamelový –aký máte radi a hodí sa tam)
  • kakao na posypanie 

 

Postup:

1. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Čím budú menšie, tým sa ľahšie roztopí. Smotanu dáme do hrnca, privedieme ju k varu a hneď ňou zalejeme polámanú čokoládu. Necháme . minútku postáť, a potom pomaly premiešavame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

 

Odporúčame prečítať: Zdravé recepty: Domáce raw tyčinky


2. Do zmesi pridáme maslo, tiež pokrájané na menšie kúsky a necháme rozpustiť aj to. Potom prichádza na rad to najlepšie – likér! Samozrejme tento krok je dobrovoľný, pokiaľ chystáte bonbóniky aj pre deti, určite ho vynechajte. Ak to však bude len dezert pre dospelákov, štamperlík likéru to len vylepší.

čokoládové truffles

Zdroj: Shutterstock®

3. Takúto tekutú zmes prelejeme do plytšej nádoby a necháme v chladničke minimálne hodinu, lepšie aj viac. Po stuhnutí budeme zo zmesi formovať guľôčky. Lyžičkou naberieme kúsok čokoládovej hmoty, vyformujeme guľôčku a obalíme v kakaovom prášku.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Nadýchaná čokoládová pena

 

Príprava tohto dezertu je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla. Jediná nevýhoda je, že musíme čakať na stuhnutie čokolády. Nezabúdajte, že toto je úplne základný recept, ktorý sa dá rôzne obmieňať. Môžete vyskúšať bielu čokoládu – i keď musíte počítať s tým, že tá vám po zmiešaní so smotanou už tak nestuhne. Truffles tiež nemusíte obaľovať v čistom kakaovom prášku, pokiaľ vám je príliš horký. Existuje aj osladené kakao alebo vyskúšajte polevu v čírej čokoláde. Hor sa do experimentovania! 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

13 komentárov

Lucia Valková

Lucia Valková

15.05.2017 06:04

Vyzerajú úžasne,tento recept určite vyskúšam,je fakt jednoduchý.

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

15.05.2017 07:16

robievam si takéto podobné RAW guličky....

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

15.05.2017 10:39

malé - sladké...

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

15.05.2017 10:41

jednoduché býva často najlepšie :-)

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

15.05.2017 15:41

Robím guľky rumové ,orechové , kokosové vždy na Vianoce.. Tento recept chcem skúsiť ,lebo vyzerajú famozne tie truffles.

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

15.05.2017 16:56

Mnaaam tak teraz ste mi spravili chute ,tiez taketo podobne robievam vacsinou vsak z viacerych surovin tieto vyzeraju velmi dobre a jednoducho, skusim

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

15.05.2017 17:56

truffles mám rada, určite vyskúšam

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

15.05.2017 18:27

ach jaj, čo nám to sem dávate :-), ale vyzerajú skvele ...

Vaše meno:

Anna Kralovičová

Anna Kralovičová

16.05.2017 17:19

Veľmi ľahký receptík na dobrotu, ktorú máme všetci radi. Vyskúšam :)

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

16.05.2017 19:38

neviem, či by moji chlapi vydržali, kým čokoláda stuhne, musela by som zamknúť chladničku :)

Vaše meno:

Zuzana Šefčovičová

Zuzana Šefčovičová

11.12.2017 09:28

taktiež zvyknem robiť raw guličky ale ešte v zdravšej verzii :) a naposledy som robila raw rafaelo guličky iba z kokosu, kokosového oleja medu a mandli.

Vaše meno:

Ingrid Štefanová st.

Ingrid Štefanová st.

06.01.2018 10:31

poznam v inej verzii a vhodny aj pre diabetikov ak sa prida horka cokolada z min 80% obsahom kakaa

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 20:11

Príjemne spestrenie oproti klasickým kokosovým guličkám Rafaello :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.