Máte chuť na niečo chutné, zdravé a hlavne jednoduché na prípravu? Ak máte v chladničke štrúdľové cesto a muškátovú tekvicu, o zákusok máte postarané.
Potrebujeme:
Reklama
- 1 muškátovú tekvicu
- 100 g slnečnicového medu Medové motúzy
- 2 lyžičky mletej škorice
- 80 g rozpusteného masla
- 100 g najemno nastrúhaných piškót
- práškový cukor na posypanie
- 1 balenie štrúdľového cesta
Vyskúšaj: Pavlovovej torta s mascarpone: Napeč ako ozajstná cukrárka!
Postup:
Reklama
- Muškátovú tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Budeme potrebovať asi 1 kg nakrájanej tekvicovej dužiny.
- Rúru vyhrejeme na 180 ˚.
- Štrúdľové cesto rozdelíme na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhanou tekvicou. Tekvicu posypeme pomletými piškótami, škoricou a polejeme medom.
- Zrolujeme dve štrúdle, potrieme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.
Reklama
6 komentárov
Marika Michálková
10.04.2019 14:51Zaujímavá kombinácia , vyzerá dobre
Elena Švachová
25.03.2019 00:46Tekvicu mám rada v akejkoľvek podobe.V štrúdle tiež nemusí byť zlá.
Jana Komadová
22.03.2019 22:43Zaujímavý recept
Mária Maxianová
22.03.2019 10:53tento recept je určite viac vhodný na jeseň, teraz sa hodia skôr jedlá z jarnej zeleninky, reďkovky, šalátu, žihľavy... či medvedieho cesnaku
Martina Zahoranová
22.03.2019 08:19rada skúšam nové recepty a táto štrúdľa by mohla byť chutná... rada ju vyskúšam
Lucia Valková
22.03.2019 05:53Tak tekvicovú štrúdlu som ešte nerobila,určite stojí za vyskúšanie.