Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Na prvý pohľad môže byť sendvič nezaujímavým jedlom, kde sa medzi dvoma krajcami chleba ukrýva nejaká náplň.  

 

Avšak je to jedlo, ktoré je obľúbené, pretože si ho môžete vziať na cesty, do práce či do školy alebo na piknik. Sendvič sa snúbi s rýchlou prípravou a jednoduchosťou.

 

Pri experimentoch v kuchyni, môžete krajce chleba vymeniť za inú surovinu. Akú? Tak jeden tip pre vás máme. Dnes vaše chuťové poháriky potešíme týmto sendvičom, kde je chlieb nahradený baklažánom a obohatený o lahodný kozí syr. 

 

Odporúčame tiež: Načerpajte novú energiu a naučte sa vnímať svoje telo

 

Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na sendvič budete potrebovať:

  • Šunku Mecom
  • Baklažán
  • Kozí syr
  • Paradajku
  • Strúhaný parmezán
  • Vajíčko
  • Soľ
  • Olej

 

Baklažán si nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom ho opláchneme studenou vodou a osušíme. Paradajku a kozí syr nakrájame na kolieska, šunku na plátky a ukladáme na seba koliesko baklažánu, paradajku, šunku, kozí syr, paradajku, baklažán. Prepichneme špáradlom alebo špajdľou.

 

Do hlbšej rajničky si nalejeme olej a necháme zohriať. Vajíčko si rozšľaháme, obalíme sendvič a vložíme ho do strúhaného parmezánu. Môžeme si sendvič obaliť aj dvakrát. Keď máme sendvič obalený, tak ho pomaly vyprážame na oleji zo všetkých strán. Podávať ho môžeme s paradajkovým čatní alebo rukolovým dipom.

 

Odporúčame tiež: Recept na Gaštanové brownie

Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Zdroj: Shutterstock®

 Rukolový dip si pripravíte z:

  • Rukoly
  • Slnečnicových semiačok
  • Olivového oleja
  • Cesnaku
  • Soli
  • Vody
  • Citrónovej šťavy

 

Všetky ingrediencie dáme do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme dip.

 

Odporúčame tiež: Recept na Slivkovo – makové muffiny s marcipánom

 

Tento recept sme si pripravovali počas našej školy varenia

na Fit&Balance Weekende  v hoteli Residence Hotel&Club Donovaly.

šklola varenia kamzakrasou donovaly

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

14 komentárov

Erika Špacírová

Erika Špacírová

06.11.2016 19:26

toto vyzerá úplne úžasne

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

06.11.2016 21:52

hneď som dostala chuť

Vaše meno:

Ivana Trochanová

Ivana Trochanová

14.11.2016 23:05

mnaaaaam :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

03.12.2016 22:55

niečo netradičné

Vaše meno:

Ivana Čekanová

Ivana Čekanová

11.12.2016 21:27

vyzerá to naozaj chutne :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:56

Niečo pre mňa :)

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:18

Kozí syr nieje pre každého

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:19

Zaujímavo to môže chutiť

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:19

vyzerá to pekne

Vaše meno:

Bria Tóthová

Bria Tóthová

30.12.2016 22:25

toto pripravím mame, miluje takéto jedlá :)

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

21.10.2017 14:19

wau, tento recept vyzerá naozaj skvelo - určite vyskúšam

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

13.08.2018 18:37

wau úžasný tip na skvelú rýchlu večeru ,už aj zajtra nakupujem materiál

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

13.12.2020 10:27

same super ingrediencie určite vyskušam

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

12.11.2021 11:34

Super ako desiata alebo olovrant, alebo kľudne aj ako ľahšia večera, kozí syr zbožňujem a vôbec mi nesmrdí, ako väčšine ľudí, ktorí ho práve kvôli tomu nekonzumujú, aj keď je oveľa zdravší a lepší ako kravský :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.