Na prvý pohľad môže byť sendvič nezaujímavým jedlom, kde sa medzi dvoma krajcami chleba ukrýva nejaká náplň.
Avšak je to jedlo, ktoré je obľúbené, pretože si ho môžete vziať na cesty, do práce či do školy alebo na piknik. Sendvič sa snúbi s rýchlou prípravou a jednoduchosťou.
Pri experimentoch v kuchyni, môžete krajce chleba vymeniť za inú surovinu. Akú? Tak jeden tip pre vás máme. Dnes vaše chuťové poháriky potešíme týmto sendvičom, kde je chlieb nahradený baklažánom a obohatený o lahodný kozí syr.
Odporúčame tiež: Načerpajte novú energiu a naučte sa vnímať svoje telo
Na sendvič budete potrebovať:
- Šunku Mecom
- Baklažán
- Kozí syr
- Paradajku
- Strúhaný parmezán
- Vajíčko
- Soľ
- Olej
Baklažán si nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom ho opláchneme studenou vodou a osušíme. Paradajku a kozí syr nakrájame na kolieska, šunku na plátky a ukladáme na seba koliesko baklažánu, paradajku, šunku, kozí syr, paradajku, baklažán. Prepichneme špáradlom alebo špajdľou.
Do hlbšej rajničky si nalejeme olej a necháme zohriať. Vajíčko si rozšľaháme, obalíme sendvič a vložíme ho do strúhaného parmezánu. Môžeme si sendvič obaliť aj dvakrát. Keď máme sendvič obalený, tak ho pomaly vyprážame na oleji zo všetkých strán. Podávať ho môžeme s paradajkovým čatní alebo rukolovým dipom.
Odporúčame tiež: Recept na Gaštanové brownie
Rukolový dip si pripravíte z:
- Rukoly
- Slnečnicových semiačok
- Olivového oleja
- Cesnaku
- Soli
- Vody
- Citrónovej šťavy
Všetky ingrediencie dáme do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme dip.
Odporúčame tiež: Recept na Slivkovo – makové muffiny s marcipánom
Tento recept sme si pripravovali počas našej školy varenia
na Fit&Balance Weekende v hoteli Residence Hotel&Club Donovaly.