Viete, čo sú to tapioky? Pre nás pomerne neznáma potravina, ktorá si však získava priazeň hlavne pri príprave nápojov.
Obsahuje množstvo prospešných látok ako sú vápnik, fosfor, draslík, železo atď., ale aj vyšší počet kalórii.
Avšak takýto tapiokový puding s kokosovým mliekom a flambovaným ananásom, stojí za hriech.
Budete potrebovať:
- Kokosové mlieko - 1 liter
- Tapiokové perly - 150g
- Trstinový cukor - 150g
- Strúhaný kokos - 60g
- Ananás - 100g
- Kokosový olej - 0,5dcl
- Rum Stroh - 0,5dcl
Odporúčame prečítať: Recept na nepečené čokoládové bonbóniky truffles
Postup:
Kokosové mlieko s tapiokovými perlami a cukrom si dáme do panvice a za stáleho miešania varíme cca 30 minút. Perly máme uvarené, keď sú priesvitné. Ak je puding veľmi hustý, počas varenia pridávame vodu alebo kokosové mlieko. Ak máme perly uvarené, puding odstavíme a primiešame strúhaný kokos. Ananás si očistíme a nakrájame na kocky, 1x1cm. Na panvicu si dáme kokosový olej, pridáme nakrájaný ananás, trstinový cukor a restujeme cca 5 minút tak, aby nám cukor skaramelizoval, pridáme rum a zapálime. Alkohol necháme vyhorieť.
Puding si naberieme do pohárov/misiek, na vrch pudingu pridáme flambovaný ananás a posypeme strúhaným kokosom.
Odporúčame prečítať: Ako sa robí kávové umenie latte art