Závitky z baklažánu, feta syru, šunky a kešu orechov

Baklažán je považovaný za jednu z potravín, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.

 

Má vynikajúcu chuť, vysokú nutričnú hodnotu a dokáže ozvláštniť, respektíve doplniť širokú škálu pokrmov.

 

Vyskúšajte si z neho pripraviť závitky, ktoré doplníte o samé dobrôtky.

Budete potrebovať:

  • Zlatá dusená šunka Mecom - 100g

  • Baklažán - 500g
  • Olivový olej - 100g
  • Soľ morská
  • Bazalka - 10g
  • Feta syr - 150g
  • Kešu orechy - 20g
  • Avokádo - 1 kus
  • Slnečnicové semienka - 30g
  • Rukola - 30g
  • Citrónová šťava
  • Uhorka - 100g

 

Odporúčame prečítať: Recept: Opekané batáty so salámou

Závitky z baklažánu, feta syru, šunky a kešu orechov

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Baklažán si nakrájame po dĺžke na cca 5mm prúžky, osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom si baklažán premyjeme studenou vodou a vysušíme. Na panvici si zohrejeme olivový olej a osušený baklažán ogrilujeme z oboch strán. Ugrilovaný baklažán dáme na tanier vychladnúť. Feta syr nakrájame alebo rozdrvíme na jemno, pridáme nasekané kešu orechy a najemno nakrájanú bazalku. Na ugrilovaný baklažán si položíme plátok šunky, pridáme plnku z feta syru a zrolujeme. Keď máme baklažány naplnené a zrolované, poukladáme na misu vedľa seba, osolíme a pečieme v rúre cca 5 minút na 170 OC.

 

Avokádo si očistíme, nasekáme na menšie kúsky, vložíme do vyššej nádoby, pridáme vodu, citrónovú šťavu, slnečnicové semienka, olivový olej, očistenú uhorku, rukolu a soľ. Všetko rozmixujeme na hladko a vznikne nám omáčka - dressing. Dochutíme soľou, prípadne citrónovou šťavou a podávame k baklažánovým závitkom.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

12 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

01.06.2017 09:14

toto rada vyskúšam pretože baklažán mám rada a všetko ostatné tiež...

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

01.06.2017 18:59

Mňam baklažan milijem..

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 20:47

Baklažán ľúbim. Cez leto som ho jedla vkuse.

Vaše meno:

Helena Zobková

Helena Zobková

05.05.2018 09:06

Už som sa s tým receptom stretla, zaujal ma, ale ešte som ho nevyskúšala. Je načase ho vyskúšať

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

13.08.2018 18:28

wau tento recpet obsahuje všetko čo mám rada , vyskúšam a ďakujem za super tip

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

21.08.2018 12:53

namiesto Feta syru som použila biely Cottage syr- bolo to výborné!

Vaše meno:

Angela Gavlasová

Angela Gavlasová

01.09.2018 22:16

Najskôr som čítala, že Zážitky :), ale určite sú tie závitky veľkým zážitkom :)

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

20.11.2018 11:24

Mňamka:)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

27.08.2019 16:08

Zaujímavý recept

Vaše meno:

Martin Kendra

Martin Kendra

28.10.2019 19:26

vyzerá výborne:)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

12.11.2021 11:38

Taká kombinácia chutí presne pre mňa :-)

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

16.11.2021 14:49

mňamka toto skúsim

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.