Premýšľate nad nejakým chutným obedom, no akosi vám už došli nápady? Čo takto skúsiť niečo tradičné, avšak obohatené o zdravé suroviny?
Táto kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom je skvelou voľbou.
Je doplnené o ragú z cícera, ktorý je bielkovinovou bombou a batáty, ktoré sú zdrojom energie.
Budete potrebovať:
-
Zlatá dusená šunka Mecom alebo slaninka BACON Mecom - 100g
- Celé kura - 1500g
- Soľ morská - 20g
- Maslo - 100g
- Medvedí cesnak - 20g
- Batát/sladký zemiak/ - 200g
- Sterilizovaný cícer - 100g
- Drvené krájane paradajky - 200g
- Cherry paradajky - 50g
- Cibuľa - 150g
- Cesnak - 50g
- Olej - 100g
- Kardamón
- Horčicové semienka
- Sušený fenikel
- Ružové Martini - 1dcl
- Koriander
- Korenie Zaatar
- Olivový olej
Odporúčame prečítať: Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou
Postup:
Kura si vykostíme tak, aby nám zostal celý plát mäsa s kožou. Kuracie kosti môžeme použiť na vývar alebo na omáčku. Vykostené kura si osolíme, poukladáme medvedí cesnak, slaninu a zrolujeme do rolády. Takto pripravenú roládu z kuraťa si dáme na plech, okoreníme korením Zaatar, pridáme maslo a pečieme vo vyhriatej rúre na 170o C cca 45 minút.
Cibuľu s cesnakom si očistíme a nakrájame nadrobno. Batáty si očistíme a nakrájame na rovnaké kocky, cca 2x2 cm. Do kastróla si dáme olivový olej, nakrájanú cibuľu s cesnakom, kardamón, horčicové semienka, fenikel a pomaly všetko spolu restujeme cca 10 minút.
Keď máme cibuľu s koreninami orestovanú, pridáme nakrájané batáty, osolíme a ešte chvíľu všetko restujeme. Zalejeme vývarom alebo vodou tak do štvrtiny, pridáme drvené paradajky, Martini a dusíme do mäkka. Keď máme batáty mäkké, pridáme cícer a cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili na polovičku. Chvíľku povaríme, aby sa paradajky nerozvarili.
Na záver posypeme nasekaným koriandrom a podávame s kuracou roládou.
Odporúčame prečítať: Recept: Plnené morčacie prsia
12 komentárov
Marta Kendrová
05.10.2022 20:12Kurča rada vykosťujem, určite vyskúšam
Mária Michalíková
06.12.2021 20:42Medvedí cesnak je velmi zdravý ,poznám zopár receptov ale tento sa mi naozaj páči vyskúšam
Kristína Sekeráková
12.11.2021 11:37Tak toto vyzerá úplne skvelo, keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak z neho pripravujem iba polievku, pesto alebo nátierku, tak vyskúšam konečne aj niečo iné :-)
Mária Chromíková
02.02.2020 17:05Robím podobne so špenátom (ak nie je medvedí cesnak ).
Mária Chromíková
05.02.2019 09:55Kuraciu roľku robievam,ale na batáty chuť nemám.
Ingrid Šimoniková
13.08.2018 18:34aj toto vyzerá božsky ale veru korenie Zaatar nepoznám
Soňa Horáčková
24.10.2017 13:40medvedí cesnak je zdravý a používam ho do rôznych jedál , recept vyzerá lákavo
Pavlína Vaksmundská
24.08.2017 18:53Fajn receptík .. určite budem robiť.. lebo milujem medvedí cesnak .. Veľakrát robievam fantastickú polievku z neho .. !!
rudolf pothe
21.07.2017 13:48výborný recept,dakujem
Milka Damašková
30.05.2017 19:36Toto jedlo vyzerá chutne, recept som si uložila. Až zoženiem medvedí cesnak, vyskúšame :)
Mária Frnová
30.05.2017 11:22super recept, aj keby som uprednostnila kuracie prsia namiesto celého kuraťa...kombinácia šunky a medvedieho cesnaku MEGA dobrá :-)
Lucia Valková
30.05.2017 05:53Medvedí cesnak využívame na rôzne spôsoby teraz,už s tým aj idem na nervy..Ale recept vyzerá chutne,len trochu veľa ingrediencií..