Kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom

Premýšľate nad nejakým chutným obedom, no akosi vám už došli nápady? Čo takto skúsiť niečo tradičné, avšak obohatené o zdravé suroviny?

 

Táto kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom je skvelou voľbou.

 

Je doplnené o ragú z cícera, ktorý je bielkovinovou bombou a batáty, ktoré sú zdrojom energie.

 

Budete potrebovať:

  • Zlatá dusená šunka Mecom alebo slaninka BACON Mecom - 100g

  • Celé kura - 1500g
  • Soľ morská - 20g
  • Maslo - 100g
  • Medvedí cesnak - 20g
  • Batát/sladký zemiak/ - 200g
  • Sterilizovaný cícer - 100g
  • Drvené krájane paradajky - 200g
  • Cherry paradajky - 50g
  • Cibuľa - 150g
  • Cesnak - 50g
  • Olej - 100g
  • Kardamón
  • Horčicové semienka
  • Sušený fenikel
  • Ružové Martini - 1dcl
  • Koriander
  • Korenie Zaatar
  • Olivový olej

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

Kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Kura si vykostíme tak, aby nám zostal celý plát mäsa s kožou. Kuracie kosti môžeme použiť na vývar alebo na omáčku. Vykostené kura si osolíme, poukladáme medvedí cesnak, slaninu a zrolujeme do rolády. Takto pripravenú roládu z  kuraťa si dáme na plech, okoreníme korením Zaatar, pridáme maslo a pečieme vo vyhriatej rúre na 170o C cca 45 minút.

 

Cibuľu s cesnakom si očistíme a nakrájame nadrobno. Batáty si očistíme a nakrájame na rovnaké kocky, cca 2x2 cm. Do kastróla si dáme olivový olej, nakrájanú cibuľu s cesnakom, kardamón, horčicové semienka, fenikel a pomaly všetko spolu restujeme cca 10 minút.

 

Keď máme cibuľu s koreninami orestovanú, pridáme nakrájané batáty, osolíme a ešte chvíľu všetko restujeme. Zalejeme vývarom alebo vodou tak do štvrtiny, pridáme drvené paradajky, Martini a dusíme do mäkka. Keď máme batáty mäkké, pridáme cícer a cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili na polovičku. Chvíľku povaríme, aby sa paradajky nerozvarili.

 

Na záver posypeme nasekaným koriandrom a podávame s kuracou roládou.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Plnené morčacie prsia

12 komentárov
Lucia Valková

Lucia Valková

30.05.2017 05:53

Medvedí cesnak využívame na rôzne spôsoby teraz,už s tým aj idem na nervy..Ale recept vyzerá chutne,len trochu veľa ingrediencií..

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

30.05.2017 11:22

super recept, aj keby som uprednostnila kuracie prsia namiesto celého kuraťa...kombinácia šunky a medvedieho cesnaku MEGA dobrá :-)

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

30.05.2017 19:36

Toto jedlo vyzerá chutne, recept som si uložila. Až zoženiem medvedí cesnak, vyskúšame :)

Vaše meno:

rudolf pothe

rudolf pothe

21.07.2017 13:48

výborný recept,dakujem

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

24.08.2017 18:53

Fajn receptík .. určite budem robiť.. lebo milujem medvedí cesnak .. Veľakrát robievam fantastickú polievku z neho .. !!

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

24.10.2017 13:40

medvedí cesnak je zdravý a používam ho do rôznych jedál , recept vyzerá lákavo

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

13.08.2018 18:34

aj toto vyzerá božsky ale veru korenie Zaatar nepoznám

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

05.02.2019 09:55

Kuraciu roľku robievam,ale na batáty chuť nemám.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.02.2020 17:05

Robím podobne so špenátom (ak nie je medvedí cesnak ).

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

12.11.2021 11:37

Tak toto vyzerá úplne skvelo, keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak z neho pripravujem iba polievku, pesto alebo nátierku, tak vyskúšam konečne aj niečo iné :-)

Vaše meno:

Mária Michalíková

Mária Michalíková

06.12.2021 20:42

Medvedí cesnak je velmi zdravý ,poznám zopár receptov ale tento sa mi naozaj páči vyskúšam

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

05.10.2022 20:12

Kurča rada vykosťujem, určite vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE