Predpokladám, že cake pops už všetci dobre poznáte, pretože sú veľkým trendom vo svete dezertov. Ich výhodou je, že si ich môžete vyzdobiť na tie najrôznejšie príležitosti. Ich príprava býva obvykle veľmi zdĺhavá a preto musíte byť pri ich výrobe veľmi trpezliví.
Ja Vám ponúkam na recept jednoduchý, pôvodne recept na gaštanové guličky, z ktorých som spravila tieto cake pops. Recept je sezónny, keďže je jeseň a k tej gaštany neodmysliteľne patria. Príprava týchto jednoduchých cake pops nie je náročná. Recept Vám však ponúkam preto, aby ste videli, že cake pops je možné pripraviť aj po vegánsky a bez pečenia. Tieto som pripravovala prvýkrát a nie sú tak celkom podľa mojich predstáv. Nabudúce to dúfam bude lepšie, sľubujem! Povedzme si však rovno, prax robí majstra a dokonalé dielo.
Odporúčame vyskúšať: Raw mini sladké tortičky
RAW Recepty - Pohánková RAW kaša
Suroviny na prípravu Cake pops:
- 250 g gaštanové pyré*
- 50 g alsan bio
- 1 ½ balenia vegánskych sušienok*
- + cukor trstinový podľa chuti
- Na vrch:
- čokoláda na varenie podľa potreby
- 1 ČL kokosový olej
*gaštanové pyré vyberajte veľmi dôkladne, dbajte na čo najvyšší podiel gaštanov, mne sa doposiaľ najviac osvedčilo bio gaštanové pyré, na ktoré som natrafila v Tescu, miesto pyré môžete použiť aj gaštany
*sušienky si vyberte podľa svojej chuti, ja som na prípravu tohto receptu použila škoricové sušienky z Lidlu
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Zebrový koláč
Postup prípravy Cake pops:
1. Sušienky si podrvíme na čo najjemnejšiu zmes, nevadí však, keď niektoré kúsky sušienok nebudú rozdrvené úplne.
2. K sušienkam pridáme alsan, gaštanové pyré a trstinový cukor podľa chuti. Všetky suroviny spolu miesime rukou a vytvoríme zmes, ktorá sa nerozpadáva.
Odporúčame vyskúšať: Raw mini sladké tortičky
3. Z cesta si budeme odoberať kúsky z ktorých vytvarujeme rovnako veľké guličky. Na formovanie môžete použiť napr. okrúhlu naberačku na kávu.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty - Brownies z červenej repy
4. Guličky si môžete uložiť do papierových košíčkov.
5. Pripravíme si čokoládovú polevu, ktorá by nemala byť veľmi riedka. Nad parou si rozpustíme čokoládu spolu s trochou kokosového oleja (môže byť, nemusí). Čokoládu necháme mierne vychladnúť.
6. Gaštanové guličky nastokneme na bambusové paličky alebo rôzne iné, ktoré doma máte. Guličky nastoknite opatrne, aby sa vám nerozpadli.
7. Guličky namáčame v čokoláde, potom môžete guličky obaliť v rôznych ozdobách, napríklad v cukrových srdiečkach, kakau, podrvených orieškoch alebo v sušenom ovocí nasekanom na drobné kúsky (odporúčam goji, spolu s tmavou čokoládou vytvorí červená farba goji pekný farebný akcent). Čokoládu necháme stuhnúť a cake pops sú hotové.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty - Avokádovo-čokoládový
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk