Milujem cheesecaky... aj keď poslednú dobu som robila skôr mini verzie.
Tak som sa rozhodla oprášiť knihu od Nigelly a vyskúšať tento jej recept.
Podaril sa fantasticky, nie je moc sladký a kyslá smotana na vrchu skvele dopĺňa chute.
Rozpis bol na 20 cm formu, ja som robila v 18 cm.
Budeme potrebovať:
- 150 g Bebe keksíkov
- 75 g masla
- 600 g Philadelphia krémového syra
- 160 g Sweet family kryštálového cukru
- 3 celé vajíčka
- 3 žĺtka
- 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
- pol lyžičky vanilkového extraktu
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Jablkovo-orechový koláč bez múky
Postup prípravy:
Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Natlačíme na dno 18-20 cm tortovej formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie (lepšie potom hotový cheesecake prenesiete na tanier). Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a pečieme pri 175°C približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske 160 ml kyslej smotany a 1 lyžicu kryštálového cukru. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním opatrne odstránime boky formy a nožom namočeným v teplej vode krájame.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Citrónové tiramisu
Zdroj: www.angiebakes.com