Angie pečie: London Cheesecake

Milujem cheesecaky... aj keď poslednú dobu som robila skôr mini verzie.

 

Tak som sa rozhodla oprášiť knihu od Nigelly a vyskúšať tento jej recept.

 

Podaril sa fantasticky, nie je moc sladký a kyslá smotana na vrchu skvele dopĺňa chute.

 

Rozpis bol na 20 cm formu, ja som robila v 18 cm.

 

 

Budeme potrebovať:

 

  • 150 g Bebe keksíkov
  • 75 g masla
  • 600 g Philadelphia krémového syra
  • 160 g Sweet family kryštálového cukru
  • 3 celé vajíčka
  • 3 žĺtka
  • 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
  • pol lyžičky vanilkového extraktu

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Jablkovo-orechový koláč bez múky

cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Natlačíme na dno 18-20 cm tortovej formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie (lepšie potom hotový cheesecake prenesiete na tanier). Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a pečieme pri 175°C približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske 160 ml kyslej smotany a 1 lyžicu kryštálového cukru. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním opatrne odstránime boky formy a nožom namočeným v teplej vode krájame.

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Citrónové tiramisu

 

Zdroj: www.angiebakes.com

cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Jana Komadová

Jana Komadová

19.06.2015 05:33

Občas robievam je jednoduchý a raz dvs hotový

Vaše meno:

Iveta Sýkorová

Iveta Sýkorová

10.09.2015 22:16

Milujem ľahké, svieže a hlavne málo sladké koláče. Tvaroh je môj favorit a tento recept vyzerá úžasne. Určite vyskúšam!

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:10

vyzerá fantasticky, už len zahryznúť :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

17.07.2018 22:54

vyzera dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.