Lístkové cesto je fantastická surovina, ktorú sa vždy oplatí mať doma v mrazničke. Kedykoľvek, keď dostanete chuť na niečo dobré, prípadne sa ohlási neočakávaná návšteva, stačí cesto nechať rozmraziť, niečím dobrým naplniť, upiecť a hotovo! Najlepšie na tom všetkom je, že sa dá pripravovať na slano aj na sladko, čiže prakticky čokoľvek, čo doma nájdete, sa dá použiť.
Čo z lístkového cesta najradšej pripravujete vy? Sú to napríklad klasické pizza slimáky, ktorými sa skrátka nedá nič pokaziť a vždy všetkým chutia? Alebo sú pre vás jasnou voľbou mini hotdogy z lístkového cesta? A možno patríte k tým, ktorí naopak vždy volia sladké dobroty z lístkového cesta. Ak máte radi sladké z lístkového cesta, máme pre vás tip!
Vyskúšajte tieto pečené jabĺčka v lístkovom ceste podľa Miriam Kalisovej. Známa moderátorka sa na svojom instagramovom profile podelila s fanúšikmi o jednoduchý recept na chutné jablká v lístkovom ceste s medom, škoricou a mandľami, ktoré pripravila so svojou dcérkou Miou. Vyskúšate túto sladkú rýchlovku aj vy?
Pozri aj: Jablkový koláč so slaným karamelom podľa Adriany Polákovej – túto maškrtu musíš vyskúšať!
Suroviny na pečené jablká podľa Miriam Kalisovej:
- jablká
- lístkové cesto
- med
- lupienky mandlí
- mletá škorica
- maslo
- vajíčko
- práškový cukor
Postup prípravy: Jablká nakrájame na okrúhle plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a zbavíme ich jadrovníkov. Pripravíme si plech s papierom na pečenie, na ktorý urobíme kôpky z medu, ktoré posypeme mandľovými lupienkami. Na med s mandľami poukladáme plátky jabĺk a posypeme mletou škoricou. Na každé jablko položíme kúsok masla.
Z lístkového cesta povykrajujeme dostatočne veľké krúžky, ktoré budú o niečo väčšie ako jablká. Každé jablko zakryjeme lístkovým cestom a okraje popritláčame k papieru na pečenie vidličkou. Nakoniec si vyšľaháme vajíčko a potrieme ním lístkové cestá. Dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 200 °C. Po upečení necháme trochu ochladnúť a pred podávaním ešte môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova