Kde sa okúpať na východnom Slovensku? Inšpirujte sa našimi tipmi

Kde sa okúpať na východnom Slovensku

Čo vám napadne pri slove leto? Slnko, prázdniny, more, letisková hala, vychladený kokteil, vnúčatá na prázdninách, opaľovanie, letné slnko, termálne vody, romantické západy slnka na pláži, letná láska a sladké reči tmavého cudzinca? A čo leto na Slovensku? 

Grilovačka na chalupe, preteky na bicykloch, vychladené pivko z bufetu, letná pohoda pri jazere, čerešne zo susedovho stromu, turistika na horách, poriadna stanovačka, horúci deň pri bazéne. Kde strávite tieto prázdniny? Nie, nechoďte k moru. Strávte toto leto u nás na Slovensku. 

Všade dobre, doma najlepšie!

Každé ročné obdobie má svoje čaro. Leto je pre mnohých z nás tým najobľúbenejším. Priaznivé počasie, ktoré neprekazí naše plány, dlhé dni, žiadne hrubé kabáty, huňaté šály. A samozrejme, tá najpríjemnejšia časť, kúpanie sa. Kto by si hneď aj teraz nezaplával v chladnom bazéne, nech zdvihne ruku. Alebo si niekde nezačlnkoval či nezahral vodné pólo.

Naše Slovensko má bohaté zdroje prírodných termálnych prameňov, ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Čisté jazerá vsadené do krásnej prírody, ktoré vytvárajú podmienky pre rôzne vodné športy. Letné kúpaliska so šmykľavkami, občerstvením, kultúrnym programom sú výborným miestom pre celú rodinu. Stačí si len vybrať. Nevyšla vám tento rok dovolenka pri mori? Nevadí! Zájdite do niektorého z vodných svetov, kde nájdete bazén so simuláciou morských vĺn či množstvo toboganov. Aj zabudnete, že ste mali ísť k nejakému moru. 

Kde sa okúpať na východnom Slovensku? Ktoré aquaparky stoja za návštevu a koľko stojí vstup? Prezrite si naše TOP tipy nižšie!

Pozri aj: Kde sa okúpať na strednom Slovensku? Máme pre vás niekoľko tipov!

Vodný svet Aquaruthenia instagram.com/vodnysvet

TOP miesta, kde sa v lete okúpať na východe Slovenska:

1. Vodný svet Aquaruthenia

Brány kúpalisk a aquaparkov sú už dávno otvorené a sľubujú skvelý relax a zábavu. Jedným z nich je i vodný svet Aquaruthenia, ktorý sa nachádza vo Svidníku. Toto kúpalisko s rozľahlým areálom ponúka niekoľko bazénov ako plavecký, detský so šmykľavkou, detský oddychový, rekreačný bazén s umelými vlnami, krytý termálny, masážny bazén vo vnútorných priestoroch s teplotou vody 34 °C. Nachádza sa tu aj wellnes centrum a saunový svet. 

Aquaruthenia poteší veľkých i malých ďalšími rôznymi atrakciami, ako sú letné nafukovacie hrady, aquagym a aquadisco, trampolíny, volejbalové a futbalové ihrisko, detské ihrisko, animácie.

Cenník letného kúpaliska:

  • pondelok - piatok celodenný lístok dospelí 9 €/ sobota, nedeľa celodenný 12 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok deti nad 150 cm 9 €/ sobota, nedeľa celodenný 12 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok seniori nad 60 r. + ZŤP + deti do 150 cm 7 €/ sobota, nedeľa celodenný 8 €
  • pondelok - piatok celodenný lístok deti do 90 cm/ sobota, nedeľa celodenný zdarma

Na oficiálnej stránke kúpaliska nájdete tiež ceny rodinných vstupov, permanentiek, saunového sveta a ostatných atrakcií. 

Odporúčame: Najhorúcejšie plavkové trendy tohto leta: V TÝCHTO budeš neprehliadnuteľná!

Aquapark Prešov Delňa instagram.com/couponzone.sk

2. Aquapark Prešov Delňa

V celoročne krytom areáli kúpaliska Aquapark Delňa v Prešove nájdete množstvo atrakcií a neuveriteľných 1500 m2 vodnej plochy vo viacerých bazénoch. Miesto plné relaxu a zábavy, ktoré patrí medzi najväčšie v regióne, disponuje plaveckým, oddychovým a detským bazénom. Teplota vody v jednotlivých bazénoch sa pohybuje v rozmedzí od 27 °C do 31 °C. 

Okrem plávania sa môžete do sýtosti vyjašiť na vlnolamoch, vodopádoch, sto metrov dlhom tobogane a tridsať metrovej šmýkačke alebo sa nechať rozmaznávať vo výbornom wellness centre so saunami, jedinečnou ľadovou jaskyňou a vírivkou.

Cenník:

  • dospelí - Celodenný bazén 23,00 €, Celodenný bazén + wellness 32,00€
  • deti od 3 do 14 rokov vrátane, dôchodcovia nad 70 rokov a ŤZP - celodenný 19 €, celodenný s wellnessom 27 €
  • deti do 3 rokov zdarma

Ceny wellness, rodinných a permanentiek nájdete na stránke aquaparku. 

Odporúčame: Letné novinky Dermacol – skvelý make-up na leto, neónové ceruzky, slnečná starostlivosť a ďalšie!

Letné kúpalisko Plaza Beach Solivar instagram.com/plazabeachsolivar

3. Letné kúpalisko Plaza Beach Solivar

Za slanou vodou a exotikou nemusíte cestovať ďaleko. Plaza Beach Solivar v Prešove je moderné letné kúpalisko s nádychom prímorska a exotiky otvorené od júna do septembra. Veľká plocha zdobená palmami, lehátka a plážové postele, slnečníky, maják, vzduch so slanou vôňou – toto všetko vám navodí prvú prázdninovú atmosféru. 

Areál ako aj architektúra kúpaliska je inšpirovaná Gaudim. Vychutnať si môžete dvojlagúnový bazén a plavecký bazén pod vyhliadkovým majákom, tenis, plážový volejbal, minifutbal. Deti si prídu na svoje v bazéne s teplou vodou, kde sa môžu spúšťať vodnými šmykľavkami alebo prebádať zákutia skalného hradu. Využiť tiež môžete služby reštaurácie, ubytovanie v Boutique Hotel Villa Plaza alebo wellness centrum. 

Cenník (celodenný vstup):

  • Dospelí a deti od 15 rokov 20,00 €
  • Junior od 6 do 14 rokov 10 €
  • Deti od 3 rokov (90 cm) do 6 rokov (120 cm) 4,00 €
  • Deti do 90 cm zdarma

Zakúpiť si môžete i 3 hod. vstup alebo VIP balíčky.

Neprehliadni: Trenčiansky kraj a jeho lákadlá: Čo sa oplatí navštíviť počas leta?

Aquapark Thermal Šírava instagram.com/thermalsirava_spa_resort

4. Aquapark Thermal Šírava

Aquapark Thermal Šírava je skvelým dovolenkovým rezortom a ideálnym miestom pre všetky vekové kategórie. Nachádza sa v bezprostrednej blízkosti vodnej nádrže Zemplínska šírava - Medvedia hora. Rezort tvorí aquapark s geotermálnou vodou a štýlový hotel s romantickým výhľadom na vodnú nádrž. 

Vodný svet Thermal ŠÍRAVA pozostáva zo štyroch vnútorných bazénov – relaxačného, masážneho, vlnového a detského, a zo štyroch vonkajších bazénov – dva termálne bazény, masážny a oddychový. Vnútorné a vonkajšie bazény majú vodné, vzduchové a masážne trysky. Príjemne zrelaxovať sa môžete v Thermal Wellness a SPA so saunovým svetom. Tento rok v júni aquapark otvára nové ubytovacie kapacity v štúdiách a apartmánoch.

Cenník (RESORT TICKET Vodný svet+ SPA): 

  • Dospelí 44 €
  • Juniori a seniori 36 € (12-18 rokov a študent do 26r. ISIC, Student card, nad 62 r. a  ZŤP-S)
  • Deti od 3 do 11,99 rokov 25 €

Ceny 1 a 4 hod. vstupov, SPA a pobytových balíčkov nájdete na stránke aquaparku.

5. Beňatinské jazero

Jazero v bývalom travertínovom kameňolome pri obci Beňatina láka v letných mesiacoch stovky návštevníkov z okolia, ale aj zahraničia. Veľa ľudí toto miesto označuje za Malé Chorvátsko, keďže scenériou a tyrkysovou priezračnou vodou obkolesenou vysokými stenami pripomína Plitvické jazerá. Oficiálne je tu vyhlásený zákaz kúpania, mnohí však neodolajú čistej vode a kúpu sa na vlastné riziko. Pre turistov pri vodnej ploche sezónne funguje len malý bufet.

TIP: Ak máte naplánovaný výlet po východnom Slovensku, môžete začleniť do vášho programu i príjemné osvieženie na ďalších miestach. Tu je niekoľko tipov:

  • pláže Zemplínskej Šíravy, 
  • prírodné kúpalisko Makovica, 
  • letné kúpalisko Bardejovské kúpele, 
  • Mestské kúpalisko v Sabinove, 
  • kúpalisko Humenné, 
  • Areál vodných športov Trebišov,
  • Vodná priehrada Ružín,
  • Bio kúpalisko Sninské rybníky,
  • vodná nádrž Úhorná.

Článok aktualizovaný 19.6.2024

6 komentárov
Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

13.07.2020 17:07

Boli sme na tomto úžasnom kúpalisku vo Svidníku minulý rok .. Určite pôjdeme aj teraz . Už sa veľmi tešíme.. Všetko bolo super, či už jedlo , prostredie , ceny ...Užili sme si to tam . Dakujeme , že existuje aj takéto niečo , nielen drahé a preplnené Aquaparky ..

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

04.08.2020 11:30

To Beňatinské jazero naozaj vyzerá nádherne.

Vaše meno:

Mária Liščinská

Mária Liščinská

06.08.2020 20:37

Plaza Beach na Solivare v Prešove je TOP! Odporúčam ;) ...jedno leto som tam v roku 2012 aj brigádovala v kuchyni :)

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

28.02.2021 11:08

Zemplínska Šírava, tú si pamätám ešte z detstva ako sme sa tam chodili celá rodinka kúpať :-) Škoda, že teraz to už skôr chátra a viac sa to nemodernizuje.

Vaše meno:

Martina Zahoranova

Martina Zahoranova

03.07.2023 10:24

veru východ Slovenska mám veľmi málo pochodený a tak je asi najvyšší čas ísť sa pozrieť aj do tejto časti nášho krásneho Slovenska

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

04.07.2023 05:05

vďaka za tipy, väčšinou chodíme na juh Slovenka ale dobrý nápad zmeniť to

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE