Najhorúcejšie plavkové trendy tohto leta: V TÝCHTO budeš neprehliadnuteľná!

Plavková móda leto 2024

Ešte je len začiatok leta, no mnohí z nás sa už teraz tešia na pár horúcich mesiacov a oficiálny začiatok plavkovej sezóny. Či už ste si prvú letnú dovolenku zarezervovali alebo nie, to najmenej, čo môžete urobiť, je začať plánovať a chystať si oblečenie.

Povinnou výbavou sú jednoznačne plavky. Bez nich jednoducho leto nie je letom a nezaobíde sa bez nich žiadna dovolenka či predĺžený víkend. Okrem praktickej funkcie by plavky mali byť pohodlné, ale aj štýlové.

Textúrovaná látky, návrat do 90. rokov, kovové detaily a neočakávané výrezy pridávajú vzrušujúci prvok k inak štandardným štruktúram. Háčkované bandeau topy či celé plavky prinášajú nádych štýlu a sofistikovanosti na pláž či k bazénu. 

Aké sú trendy pre tohtoročnú plážovú módu? Aké plavky sa budú nosiť toto leto?

Neprehliadni: Puzdrová sukňa – ako ju kombinovať? Máme skvelé tipy a inšpirácie!

Kde sa vzali plavky?

Ženské plavky bolo predstavené na letných olympijských hrách v roku 1912. V roku 1913, inšpirovaný týmto prelomom, vytvoril dizajnér Carl Jantzen prvé funkčné dvojdielne plavky - priliehavé jednodielne plavky so šortkami a vrchným dielom s krátkymi rukávmi.

 Bikiny zase objavili Francúzi Louis Réard a Jacques Heim. Heimove plavky dostali názov Atome a spolu so sloganom „najmenšie plavky na svete“, sa objavili na prehliadke v Cannes.

O niečo neskôr, v roku 1946, prišiel Réard so sloganom „bikiny – menšie než najmenšie plavky na svete,“ na prehliadku do parížskych kúpeľov Piscine Molitor. Plavky pozostávali z trojuholníkového, nevystuženého vrchu a šnúrovacích nohavičiek. Názov bikiny charakterizoval fakt, že sa jedná o atómový výbuch vo svete dámskej plážovej móde, podľa ostrova Bikini, kde 4 dni pred prehliadkou prebehol atómový pokus.

Plavky s pastelovou potlačou PINTEREST/net-a-porter.com

Plavky s pastelovou potlačou

Očakávajte, že keď sa v roku 2024 vydáte na pláž, pri bazén alebo k jazeru, ohúria vás záplavy ružových kvetov a jemných pastelových farieb. Pastelová paleta jemných farieb tento rok spája odvážne moderné strihy, od volánových topov až po bikiny so šnúrkami. Podľahnete aj vy tomuto hravému trendu?

Trendy letné plavky 2024 PINTEREST/youtube.com 

Plavky s elegantnými výrezmi

Štruktúrované plavky s výraznými výrezmi sú kľúčovým prvkom letnej sezóny 2024. Mnohé značky sa nechali inšpirovať baletom a ostrými dizajnovými líniami. Takéto plavky sú vhodné pre odvážnejšie milovníčky leta, ale nájdú sa aj kúsky, ktoré sú sofistikované a zároveň neprehliadnuteľné.

Zaujme Ťa: Dámska zlatá kabelka - ako ju nosiť na rôzne príležitosti

Aké plavky sa budú nosiť toto leto PINTEREST/liketk.it 

Color blocking

Ďalším horúcim trendom tejto sezóny bude color blocking (kombinovanie viacerých farieb, pričom žiadna farba neprevláda nad ostatnými). Či už zmiešate dve výrazné, jasné farby alebo odtiene, ktoré sú si príbuzné, blokovanie farieb vždy upúta pozornosť. 

Plavky inšpirované 90. rokmi PINTEREST/madison-to-melrose.com 

Plavky v štýle 90. rokov

Minimalistické tvary, čisté línie a plné farby (ako čierna) sú vo všeobecnosti módne klasiky, ale obzvlášť lichotia na plavkách. Najnovšie kolekcie inšpirované 90. rokmi charakterizuje nižší alebo stredne vyvýšený spodný diel, pretože predlžuje trup a nohy a hodí sa všetkým typom tela.

Háčkované plavky PINTEREST/whowhatwear.co.uk

Háčkované plavky

Od luxusných výšiviek až po šmrncovné háčkovanie, textúrovaný nádych dodáva štýl akýmkoľvek jednodielnym plavkám alebo bikinám. Háčkované plavky sú veľmi trendy, hravé a štýlové. Ak túžite zaujať, určite si aspoň jedny zaobstarajte.

Plavky s elegantnými detailami PINTEREST/net-a-porter.com

Elegantné ozdoby

Či už vo forme korálok, kovových medailónov, žiariacich trblietok alebo stuhy, tieto akcenty krásne oživia dámske plavky. Takéto zdobené plavky so zaujímavými prvkami vôbec nepôsobia prehnane. Namiesto toho ponúkajú sofistikovaný záujem celého kúpaliska a pláže.

Pozri aj: Trendy v šperkoch pre rok 2024 - TÝCHTO 7 vás okamžite očarí!

Zebrované plavky PINTEREST/wolfandbadger.com

Plavky so zebrovým vzorom

Po tom, ako sa Kendall Jenner objavila v plavkách so zebrovým vzorom, takmer všetky módne značky zahrnuli do svojej kolekcie plaviek podobné kúsky. Vsaďte na klasické s čiernobielou potlačou alebo sa predveďte v červenej či hnedej verzii.

Športové plavky PINTEREST/freepeople.com

Športový mód

Jedným z najväčších letných trendov je vyzerať, akoby ste išli z posilňovne na pláž. Módne značky zahrnuli do svojich kolekcií klasické siluety surfového oblečenia, bikini šortky a detaily, ako sú zipsy a výrezy.

Plavkové trendy 2024 PINTEREST/freepeople.com

Zo spálne na pláž - plavky podobné spodnému prádlu

Za obrovský trend v oblasti plaviek 2024 sa podľa odborníkov považujú plavky, ktoré sa nápadne podobajú na spodné prádlo. Akcenty, ako sú mašle, volány a elegantná, hravá grafika, ovocie alebo pestré kvety sú presne to, na čo by ste sa mali pri výbere plaviek zamerať.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE