Uvažuješ o cukrovom nástreku pre krásne zdravé opálenie? Toto je 6 prípadov, kedy to nie je vhodné!

samoopaľovací cukrový nástrek

Krásne bronzová pokožka je snom mnohých žien. Niet divu, že sú ňou mnohé posadnuté. Je pravda, že slnkom pobozkaná pokožka neraz vyzerá tak zdravšie a šťavnatejšie. Veľmi bledá tvár môže pôsobiť až choro a unavene, no stačí, že ju trošku sfarbia slnečné lúče a razom vyzerá skrátka úchvatne. Zvýraznia sa oči i lícne kosti, nehovoriac o tom, že aj viaceré kúsky oblečenia vyzerajú krajšie na opálenej pokožke.

Ako však získať krásne opálenie? Áno, prirodzene vzniká pri vystavovaní pokožky slnku. No v tomto smere treba mať na pamäti, že slnečné lúče nemajú na kožu len pozitívny vplyv, ale aj negatívny. Nadmerné slnenie sa a nedostatočná ochrana kože pred slnkom sa spája s mnohými problémami, vrátane fotostarnutia kože a vzniku nevzhľadných pigmentových škvŕn, nepríjemných spálenín či nebezpečných kožných nádorov.

Aké je teda riešenie? Nuž, dobrým pomocníkom môžu byť napríklad samoopaľovacie prípravky. Tie ale pre najlepší efekt treba aj správne používať. Alebo je dnes veľmi populárny samoopaľovací cukrový nástrek, ktorý si môžete nechať urobiť v salóne. 

Samoopaľovací cukrový nástrek je produkt na báze cukru, ktorý sa používa na získanie opáleného vzhľadu pokožky bez potreby vystavenia sa slnečnému žiareniu alebo soláriám. Po aplikácii na pokožku reaguje s aminokyselinami v hornej vrstve pokožky a vytvára hnedý pigment, ktorý vyzerá ako opálenie. 

Kedy nie je samoopaľovací cukrový nástrek vhodný?

Použitie samoopaľovacieho cukrového nástreku je populárne, pretože je považované za bezpečné. Nespája sa so zvyšovaním rizika predčasného starnutia kože či kožných nádorov a spálenín. Opálenie cukrovým nástrekom je rýchle a rovnomerné, výhodou je aj možnosť regulácie intenzity opálenia.

Avšak, cukrový nástrek nie je vždy vhodný! V prvom rade, ak sa už vopred spálite na slniečku a následne hrozí, že sa vaša pokožka bude šúpať, tak s cukrovým nástrekom treba počkať. A čo ďalšie prípady? Tie nájdete v grafike nižšie.

Anketa: Už si niekedy skúsil/a samoopaľovací nástrek?

Odpovedali 2 ľudia

50%
0%
0%
50%
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE