Mini krtkove tortičky podľa Kvetky Horváthovej – skvelý dezert s chuťou kakaa a banánov

Mini krtkove tortičky

Aj vám sa návštevy blízkych u vás doma či oslavy automaticky spájajú s nejakým pohostením? Je asi prirodzené, že ak k nám niekto príde na kus reči či pri nejakej špeciálnejšej príležitosti, chceme ho niečím pohostiť. A to nielen kávičkou a pohárom limonády, ale obvykle uvažujeme aj o tom, čo pripraviť pod zub. Sladké či slané?

Asi úplnou klasikou sú nejaké obložené chlebíčky či bagetky s nátierkou. Alebo isto nik nepohrdne ani nejakou obloženou misou so syrmi, šunkami, hroznom a krekrami. K poháru vínka sa to predsa aj veľmi hodí. Vymyslieť sa na pohostenie pre návštevu dá skutočne hocičo. 

Obvykle pridávame aj niečo sladké. Klasické múčniky s ovocím už ale môžu niekedy pôsobiť fádne. Na komplikovanejšie recepty zase nie je čas ani chuť. Tak čo takého sladkého ponúknuť hosťom? Máme pre vás tip!

Krtkovu tortu asi nikomu veľmi predstavovať nemusíme. Kakaový korpus a šľahačkový alebo mascarpone krém a k tomu banány. To je chutná kombinácia, ktorá nesklame. Čo tak ale pripraviť tento známy dezert trošku inak? 

Obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová sa na svojich sociálnych sieťach podelila s receptom na mini krtkove tortičky, ktoré zvládne pripraviť úplne každý a verte, že svoju návštevu nimi ohúrite. Alebo si ich pripravte len tak k víkendovej kávičke!

Odporúčame: Recept: Obľúbená karfiolová polievka Ivany Gáborík – s pórom a petržlenom

Suroviny na mini krtkove tortičky podľa Kvetky Horváthovej:

Korpus: 

  • 320 g hladkej múky
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 PL kakaa
  • 200 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

Krém: 

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 2 PL práškového cukru
  • na dokončenie – banány a orieškovo-čokoládový krém

Postup prípravy: Ako prvé si vo veľkej miske zmiešame žĺtky a kryštálový cukor a premiešame. Pridáme mlieko, olej, opäť premiešame a následne pridáme sypké suroviny, teda múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes trochu vyšľaháme mixérom. Následne do nej vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z troch bielkov. 

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (rozmer cca 45x40 cm). Korpus pečieme pri teplote 160 °C asi 25 až 30 minút. Medzitým si pripravíme krém. V miske zmiešame smotanu na šľahanie a mascarpone, pridáme práškový cukor a vyšľaháme. 

Z cesta po vychladnutí povykrajujeme základy pre tortičky. Môžeme použiť okrúhlu formičku s priemerom asi 9 cm, čím získame 9 malých korpusov pre mini krtkove tortičky. Ak použijeme menšie vykrajovačky, získame viac menších tortičiek. Zvyšok korpusu, ktorý nám po vykrajovaní zostal, rozdrvíme v miske rukami, aby nám vznikla sypká zmes na obalenie tortičiek.

Následne môžeme začať skladať mini tortičky. Na každý vykrojený korpus uložíme asi 6 plátkov banánov a na to navrstvíme trochu orieškovo-čokoládového krému. Následne pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na tortičky mascarpone krém. A nakoniec tortičky opatrne obalíme sypkou zmesou z namrveného zostatku upečeného cesta. Môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE