Jednoduchý dezert z lístkového cesta s mascarpone krémom a jahodami podľa Kvetky Horváthovej

dezert z lístkového cesta

Dobrých receptov na rýchle a jednoduché koláčiky a dezerty, ktoré pripraví hoc aj začiatočník, nikdy nie je dosť. No nie? A na prípravu rýchlych a jednoduchých dezertov sa predsa perfektne hodí lístkové cesto! Lístkové cesto je mimoriadne praktické a variabilné v kuchyni, pretože ho možno použiť na širokú škálu receptov – sladkých aj slaných.

Už hotové cesto je dostupné v obchodoch a šetrí čas. Vďaka svojej neutrálnej chuti sa skvele kombinuje s rôznymi náplňami, či už ovocnými, syrovými, mäsovými alebo zeleninovými. Jeho krehká a vrstvovitá štruktúra pridáva pokrmom jedinečný vzhľad a textúru. Pre tých, ktorí radi experimentujú, je lístkové cesto ideálnou základňou na tvorbu nových a kreatívnych receptov.

A s lístkovým cestom rada experimentuje aj obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová. Tá zobrala dve lístkové cestá, dala ich na seba, upiekla a po upečení naplnila lahodným krémom z mascarpone. No a čo sa skvelo hodí k mascarpone? Predsa jahody, ktoré majú rovnako miesto v tomto jednoduchom recepte. Poďme na to!

Pozri aj: Pravé belgické vafle podľa Miriam Kalisovej – dokonalá sladká pochúťka

Ingrediencie na rýchly dezert s jahodami a mascarpone podľa Kvetky Horváthovej:

  • 2 rozvaľkané lístkové cestá
  • 500 g mascarpone
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 1 ks stužovač šľahačky
  • 1 ks vanilkový cukor
  • mlieko na potretie cesta pred pečením
  • kryštálový cukor na posypanie cesta pred pečením
  • jahodový džem
  • čerstvé jahody

Postup prípravy: Na plech s papierom na pečenie si na seba položíme obe rozvaľkané lístkové cestá. Následne cesto rozrežeme na osem rovnakých obdĺžnikov a potom ho popicháme vidličkou. Cesto potrieme mliekom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 °C do zlatista asi 15 až 20 minút. 

Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. V miske zmiešame mascarpone so šľahačkou, stužovačom a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme mixérom. Upečené obdĺžniky lístkového cesto si prekrojíme a spodné časti potrieme jahodovým džemom. Následne pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme mascarpone krém.

Na krém poukladáme plátky čerstvých jahôd a prikryjeme vrchnými časťami lístkového cesta. Pred podávaním ešte môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE