Pravé belgické vafle podľa Miriam Kalisovej – dokonalá sladká pochúťka

recept na belgické vafle

Raňajky, tie najdôležitejšie chvíle na začiatku každého dňa, sú oknom do rozmanitých gastronomických preferencií jednotlivcov po celom svete. Niektorí si nevedia ráno predstaviť bez pečiva s nejakou nátierkou, šunkou alebo vajíčkami a zeleninou. Iní dávajú slaným raňajkám skôr stopku a najradšej si vychutnajú sladké raňajky. Do ktorej kategórie patríte vy? Máte jasné preferencie, alebo sa druh vašich raňajok líši v závislosti od aktuálnej nálady?

Ak ste jasným fanúšikom sladučkých dobrôt na raňajky, máme tu dnes niečo pre vás. Pre milovníkov sladkých raňajok je výber naozaj široký. Od tradičných palaciniek s džemom, cez voňavé múčniky a koláčiky, až po zdravšie varianty, ako sú smoothie bowls posypané čerstvým ovocím a orechmi, ovsené kaše alebo trebárs aj celozrnná granola. Ak si však chcete napríklad počas víkendového rána poriadne zamaškrtiť, rozhodne odporúčame vafle!

S receptom na pravé belgické vafle sa podelila na svojich sociálnych sieťach známa moderátorka Miriam Kalisová. Ako uviedla, tieto vafle sú fantasticky chrumkavé na povrchu a úžasne mäkučké vo vnútri. Vychutnať si ich môžete prakticky s hocičím, hoc len posypaným práškovým cukrom. Možno to nie je najrýchlejší recept na raňajky, no verte, že to bude stáť za to. Vyskúšate ich? 

Recept na belgické vafle podľa Miriam Kalisovej 

Ingrediencie: 

  • 250 g hladkej múky
  • 325 ml mlieka
  • 10 g čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 3 PL trstinového cukru
  • 2 bielky
  • 125 g rozpusteného masla

Ingrediencie na polevu:

  • 1/2 mascarpone
  • 1 biely jogurt (alebo kyslá smotana)
  • 2 hrste bielej čokolády

belgické vafle
Instagram.com/miriam.kalisova

Postup: 

  • Z teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme postáť asi 15 minút. Potom kvások nalejeme do múky a pridáme štipku soli. Vymiešame cesto a necháme ho kysnúť asi 50 až 60 minút na teplom mieste.
  • Do vykysnutého cesta nalejeme roztopené maslo a dobre premiešame. Nakoniec postupne pridáme aj sneh z dvoch bielkov a štipky soli. Zľahka premiešame. Následne naberačkou lejeme cesto na horúce plochy vaflovača a upečieme do chrumkava. 
  • Podávame s ľubovoľnými surovinami – ovocie, džem, čokoládová nátierka, práškový cukor, šľahačka a iné. Alebo môžete vyskúšať mascarpone polevu podľa Miriam Kalisovej. 
  • Čokoládu rozpustíme a pridáme mascarpone a jogurt. Dobre premiešame a môžeme podávať s vafľami. 

Zdroj úvodnej fotky: Instagram.com/miriam.kalisova

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.