Pravé belgické vafle podľa Miriam Kalisovej – dokonalá sladká pochúťka

Raňajky, tie najdôležitejšie chvíle na začiatku každého dňa, sú oknom do rozmanitých gastronomických preferencií jednotlivcov po celom svete. Niektorí si nevedia ráno predstaviť bez pečiva s nejakou nátierkou, šunkou alebo vajíčkami a zeleninou. Iní dávajú slaným raňajkám skôr stopku a najradšej si vychutnajú sladké raňajky. Do ktorej kategórie patríte vy? Máte jasné preferencie, alebo sa druh vašich raňajok líši v závislosti od aktuálnej nálady?

Ak ste jasným fanúšikom sladučkých dobrôt na raňajky, máme tu dnes niečo pre vás. Pre milovníkov sladkých raňajok je výber naozaj široký. Od tradičných palaciniek s džemom, cez voňavé múčniky a koláčiky, až po zdravšie varianty, ako sú smoothie bowls posypané čerstvým ovocím a orechmi, ovsené kaše alebo trebárs aj celozrnná granola. Ak si však chcete napríklad počas víkendového rána poriadne zamaškrtiť, rozhodne odporúčame vafle!

S receptom na pravé belgické vafle sa podelila na svojich sociálnych sieťach známa moderátorka Miriam Kalisová. Ako uviedla, tieto vafle sú fantasticky chrumkavé na povrchu a úžasne mäkučké vo vnútri. Vychutnať si ich môžete prakticky s hocičím, hoc len posypaným práškovým cukrom. Možno to nie je najrýchlejší recept na raňajky, no verte, že to bude stáť za to. Vyskúšate ich? 

Na belgické vafle podľa Miriam Kalisovej potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 325 ml mlieka
  • 10 g čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 3 PL trstinového cukru
  • 2 bielky
  • 125 g rozpusteného masla

Postup: Z teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme postáť asi 15 minút. Potom kvások nalejeme do múky a pridáme štipku soli. Vymiešame cesto a necháme ho kysnúť asi 50 až 60 minút na teplom mieste.

Do vykysnutého cesta nalejeme roztopené maslo a dobre premiešame. Nakoniec postupne pridáme aj sneh z dvoch bielkov a štipky soli. Zľahka premiešame. Následne naberačkou lejeme cesto na horúce plochy vaflovača a upečieme do chrumkava. 

Podávame s ľubovoľnými surovinami – ovocie, džem, čokoládová nátierka, práškový cukor, šľahačka a iné. Alebo môžete vyskúšať mascarpone polevu podľa Miriam Kalisovej. Pripravíme si:

  • 1/2 mascarpone
  • 1 biely jogurt (alebo kyslá smotana)
  • 2 hrste bielej čokolády

Postup: Čokoládu rozpustíme a pridáme mascarpone a jogurt. Dobre premiešame a môžeme podávať s vafľami.

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.